דג בקראסט של חזרת
כשהאורחים מגיעים לפסח ורוצים ארוחה מושקעת בלי מאמץ, לשף אביב משה יש פתרון: הוא לוקח פילה של מוסר ים, ויוצר לו קראסט ייחודי, במיוחד לכבוד החג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 פילה מוסר נקי מעור ועצמות במשקל 250 גרם
- לקראסט:
- 1 כף חזרת לבנה
- 50 גרם חמאה
- 60 גרם קמח מצה
- 1/4 כפית זרעי כוסברה
- 1/4 כפית טימין
- לוויניגרט:
- 1 כף חרדל
- 1 כף דבש
- 1 כף ג'ינג'ר כבוש קצוץ
- 1 כף בצל רגיל קצוץ
- 1 כף כוסברה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית גמבה קצוצה
- 1 כפית פטרוזיליה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. בקערה, מערבבים היטב את כל חומרי הקראסט ומורחים על הדג.
- 3. מנינחים את הדג על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים את הדג לתנור ל-8 דקות.
- 4. בצנצנת מערבבים את כל חומרי הוויניגרט ויוצקים לצלחת.
- 5. מניחים מעל את הדג ומגישים.