וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט עדשים שחורות ושומר

מתכון מאת: ליה שומרון-פינדר, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 1/2 1 כוסות עדשים שחורות
  • 2 תפוזים בינוניים
  • 2 פקעות שומר קטנות
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1 פלפל ירוק חריף (או שן שום כתושה)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים בסיר בינוני עם 5 כוסות מים במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות אך שומרות על צורתן. מסננים ומצננים.
  • 2. בינתיים מקלפים את התפוזים, מחלקים לפלחים, חותכים את הפלחים לפרוסות דקות (זה יוצא משולשים קטנים) ומעבירים לקערה.
  • 3. מחלקים את השומר ל-4, חותכים את השורש החוצה, פורסים לפרוסות דקות מאוד ושמים בקערה. אם השומר מגיע עם העלים שלו, אז נקצוץ ונוסיף כף של עלי שומר קצוצים לסלט.
  • 4. חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות מאוד, קוצצים את הפלפל הירוק ומוסיפים לקערה. מוסיפים את העדשים, מתבלים ומערבבים היטב. מקררים במקרר במשך שעה לפחות ומגישים.
  • סלט עדשים ים תיכוני

  • טאבולה כוסמת ירוקה

  • סלט קפרזה עם הרבה עגבניות

  • סלט פסטה עם טונה, פלפלים וזיתים

  • טאבולה ברוקולי ומוצרלה

  • ירקות שורש כבושים

  • סלט כרוב, חסה, סלרי ונבטים

  • סלט עגבניות שרי

  • סלט כרובית צלויה ושעועית מש

  • סלט הפתעות

  • חציל קלוי עם דובדבנים וטחינה

  • חזה עוף בעשבי תיבול וסלט קייל

  • גרגירי חומוס מטוגנים עם כמון

  • סלט ביצים קליל ופשוט

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully