- 1. מבשלים את העדשים בסיר בינוני עם 5 כוסות מים במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות אך שומרות על צורתן. מסננים ומצננים.
-
- 2. בינתיים מקלפים את התפוזים, מחלקים לפלחים, חותכים את הפלחים לפרוסות דקות (זה יוצא משולשים קטנים) ומעבירים לקערה.
-
- 3. מחלקים את השומר ל-4, חותכים את השורש החוצה, פורסים לפרוסות דקות מאוד ושמים בקערה. אם השומר מגיע עם העלים שלו, אז נקצוץ ונוסיף כף של עלי שומר קצוצים לסלט.
-
- 4. חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות מאוד, קוצצים את הפלפל הירוק ומוסיפים לקערה. מוסיפים את העדשים, מתבלים ומערבבים היטב. מקררים במקרר במשך שעה לפחות ומגישים.