וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט עדשים שחורות ושומר

מתכון מאת: ליה שומרון-פינדר, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 1/2 1 כוסות עדשים שחורות
  • 2 תפוזים בינוניים
  • 2 פקעות שומר קטנות
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1 פלפל ירוק חריף (או שן שום כתושה)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים בסיר בינוני עם 5 כוסות מים במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות אך שומרות על צורתן. מסננים ומצננים.
  • 2. בינתיים מקלפים את התפוזים, מחלקים לפלחים, חותכים את הפלחים לפרוסות דקות (זה יוצא משולשים קטנים) ומעבירים לקערה.
  • 3. מחלקים את השומר ל-4, חותכים את השורש החוצה, פורסים לפרוסות דקות מאוד ושמים בקערה. אם השומר מגיע עם העלים שלו, אז נקצוץ ונוסיף כף של עלי שומר קצוצים לסלט.
  • 4. חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות מאוד, קוצצים את הפלפל הירוק ומוסיפים לקערה. מוסיפים את העדשים, מתבלים ומערבבים היטב. מקררים במקרר במשך שעה לפחות ומגישים.
  • סלט עדשים ים תיכוני

  • המטבוחה של אבי ביטון

  • סלט ארטישוק ירושלמי טרי

  • סלט טורקי אותנטי

  • סלט עדשים ירוקות וברוקולי

  • חומוס קארי הודי

  • סלט טאבולה כרובית מרענן

  • מסבחה עדשים אדומות

  • גמבה מרוקאית

  • ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

  • סלט פסטה מקסיקני

  • סלט עוף וירקות אסייתי

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • סלט קינואה צבעוני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully