סלט עדשים שחורות ושומר

מתכון מאת: ליה שומרון-פינדר, אולפני הרצליה

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 1/2 1 כוסות עדשים שחורות
  • 2 תפוזים בינוניים
  • 2 פקעות שומר קטנות
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1 פלפל ירוק חריף (או שן שום כתושה)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים בסיר בינוני עם 5 כוסות מים במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות אך שומרות על צורתן. מסננים ומצננים.
  • 2. בינתיים מקלפים את התפוזים, מחלקים לפלחים, חותכים את הפלחים לפרוסות דקות (זה יוצא משולשים קטנים) ומעבירים לקערה.
  • 3. מחלקים את השומר ל-4, חותכים את השורש החוצה, פורסים לפרוסות דקות מאוד ושמים בקערה. אם השומר מגיע עם העלים שלו, אז נקצוץ ונוסיף כף של עלי שומר קצוצים לסלט.
  • 4. חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות מאוד, קוצצים את הפלפל הירוק ומוסיפים לקערה. מוסיפים את העדשים, מתבלים ומערבבים היטב. מקררים במקרר במשך שעה לפחות ומגישים.
  • סלט עדשים ים תיכוני

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • פאבה עם פטריות

  • סלט חסה ואנדיב בוינגרט פטל ודבש

  • סלט חם של ארטישוק וזיתים

  • חומוס עם חצילים

  • סלט הבורגול של ג'ניפר אניסטון

  • תבשיל גרגרי חומוס פיקנטי

  • סלט עשבי תיבול ופיצוחים

  • סלט בורגול עם ירקות צלויים

  • טבולה דג ים

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • סלט ברוקולי וגרגירי חומוס ברוטב טחינה

  • סלט עוף ונבטים ברוטב טחינה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully