סינטה צרובה בגריל, סלסה ירוקה, רוקט ופרמזן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם סינטה צרובה בגריל ל-MR
- 100 גרם רוקט
- 2 כפות סלסה ירוקה (ורדה)
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- 20 גרם פרמזן פרוס לקולפניות
- שמן זית
- מיץ לימון
- סלסה ירוקה (ורדה):
- חופן עלי אורגנו
- חופן עלי בזיליקום
- חופן עלי פטרוזיליה
- 1 כף שטוחה שום כתוש
- 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם מים רותחים חולטים את העשבים במים רותחים כ- 30 שניות. מעבירים לקערה עם מי קרח.
- 2. סוחטים היטב וטוחנים בבלנדר עם שום כתוש, מלח ושמן זית.
- 3. על גריל לוהט או פלנצ'ה צולים את הסינטה מספר דקות מכל צד עד שהיא צרובה מבחוץ אך עדיין במידת עשייה MR.
- 4. מושחים את הסלסה הירוקה בתחתית צלחת ההגשה, מתבלים את הרוקט והבצל בשמנן זית ולימון ומניחים מעל הסלסה.
- 5. פורסים את נתח הסינטה, ומניחים מעל הסלסה. מסיימים בפרמזן.