קרפצ'יו חורף של טונה וירקות
כמה שהמנה הזו יפה, וכמה שהיא עדינה וטעימה: מיכאל גרטופסקי מכין קרפצ'יו דק ויפהפה מטונה אדומה טריה, ומצייר על הצלחת בעזרת לבבות ארטישוק, קוביות סלק, טבעות צ'ילי ומעט יוגורט.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 400 גרם טונה טריה
- 4 כפות טפנד זיתים ירוקים
- 4 לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים
- 4 צנוניות פרוסות דק דק
- 16 טבעות צ'ילי אדום טרי
- 6 כפות יוגורט עיזים מאיכות טובה
- בצל אדום שלם פרוס דק דק
- 2 בצלים ירוקים (חצי לכל מנה, החלק הירוק בלבד) פרוסים דק
- 16 עלי אורגנו טריים
- סלק בינוני-קטן מבושל וחתוך לקוביות
- קורט מלח ים לכל מנה
- 4 כפות שמן זית
- רבע לימון להגשה - לכל מנה
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הטונה דק ככל האפשר ומסדרים על גבי צלחת הגשה.
- 2. מתבלים בשמן זית ומלח ים.
- 3. "מפזרים" את הירקות על גבי הקרפצ'יו.
- 4. מניחים 3 "כתמים" של יוגורט על הטונה ומגישים עם רבע לימון (את הלימון יש לסחוט ברגע ההגשה).