עוגת גזר בחושה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית אינגליש קייק אחת:
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 75 גרם (1/3 כוס) סוכר חום
- 100 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 250 גרם גזר מגורד + מיץ (4-5 גזרים)
- 1 כף קליפת לימון מגורדת
- 1 כף קליפת תפוז מגורדת
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 75 גרם צימוקים
- 60 גרם פקאנים קצוצים
- 50 גרם קמח מצה (מומלץ! קמח המצה הופך את העוגה ליותר אוורירית. אם אין, ניתן להשתמש בקמח רגיל)
- 250 גרם קמח לבן
- 1/4 כפית קינמון
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- לציפוי:
- 100 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. בקערה, מערבבים היטב סוכר, סוכר חום וחמאה.
- 3. להוסיף לאט את הביצים אחת אחת.
- 4. מוסיפים את הגזר המגורד, קליפת הלימון, קליפת התפוז, מיץ הלימון ומיץ התפוזים.
- 5. מערבבים את הבלילה, מוסיפים את הצימוקים, הפקאנים הקצוצים, הקמחים, הקינמון, המלח ואבקת האפייה ומערבבים שוב היטב.
- 6. מוזגים את התערובת לתבנית.
- 7. אופים כ-30 דקות ומצננים.
- 8. מערבבים היטב את מרכיבי הציפוי ומורחים על העוגה לפני ההגשה.