כנפי עוף מזוגגות ברוטב רימונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג כנפי עוף נקיות, חצויות לשניים
- מלח ופלפל
- 1/2 כוס קמח
- לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 4 כפות רכז רימונים
- 3 כפות סוכר חום
- 4 כפות מיץ לימון
- 3/4 כוס מים
- מלח ופלפל
- מעט שבבי צ'ילי
- 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
אופן ההכנה
- 1. בקערית מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל.
- 2. מפזרים מעט קמח על הכנפיים ומערבבים כך שהכנפיים יצופו בציפוי דק של קמח.
- 3. בסיר מחממים שמן עמוק. מטגנים 5-6 דקות עד שהם שחומים ויפים. מוציאים למסננת.
- 4. במקביל מכינים את הרוטב: מערבבים ג'ינג'ר, מים, רכז רימונים, מיץ לימון, צ'ילי, סוכר חום ושמן זית.
- במחבת, מחממים את חומרי הרוטב. מוסיפים את הכנפיים המטוגנות ומערבבים עוד 2-3 דקות עד שהן מצופות לחלוטין והרוטב מסמיך. מגישים חם עם תלתלי בצל.