- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את השקעים בתבניות.
-
- 2. בקערת המיקסר מערבבים את השמנת החמוצה, הביצים, השמן ותמצית הווניל.
-
- 3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה.
-
- 4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בלילה אחידה עיבוד יתר יפגום במרקם.
-
- 5. ממלאים את תבניות השקעים בבלילה עד חצי מגובהם, יוצקים מעל הבלילה מעט מלית אוכמניות, ממלאים את השקעים עד סופם בבלילה ושוב מזילפים מעט ממלית האוכמניות.
-
- 6. אופים כ-¼ שעה, עד להזהבה.
-
- 7. בתום האפייה מקשטים את הקאפקייק במעט מלית אוכמניות, ואפשר גם לפזר אגוזי פקאן קצוצים מעל המלית או לקשט בקצפת.