וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאפקייק אוכמניות

מתכון מאת: מיקי שמו, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • ל-12 עוגות אישיות:
  • לצורך הכנת מתכון זה תזדקקו לשתי תבניות סיליקון המיועדות לאפיית עוגות אישיות, בעלות 6 חורים כל אחת.
  • החומרים:
  • 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 80 מ"ל שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מלית אוכמניות (אפשר להשיג במרכולים או בחנויות מתמחות מליות דוגמת "פוליבה")

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את השקעים בתבניות.
  • 2. בקערת המיקסר מערבבים את השמנת החמוצה, הביצים, השמן ותמצית הווניל.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה.
  • 4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בלילה אחידה – עיבוד יתר יפגום במרקם.
  • 5. ממלאים את תבניות השקעים בבלילה עד חצי מגובהם, יוצקים מעל הבלילה מעט מלית אוכמניות, ממלאים את השקעים עד סופם בבלילה ושוב מזילפים מעט ממלית האוכמניות.
  • 6. אופים כ-¼ שעה, עד להזהבה.
  • 7. בתום האפייה מקשטים את הקאפקייק במעט מלית אוכמניות, ואפשר גם לפזר אגוזי פקאן קצוצים מעל המלית או לקשט בקצפת.
  • מיני קאפקייקס שוקולד ממכרים ומענגים

  • קאפקייק לימון

  • פודינג צ'יה

  • לביבות תפוחי עץ וקינמון

  • בננה מקורמלת של עז תלם

  • בצק עלים עם קרם מסקרפונה ופירות

  • עוגת פנקייקים עם קרם וניל וסוכריות צבעוניות

  • עוגת גלידה עוגיות

  • עוגת אגסים הפוכה

  • מאפינס אפרסקים ופירורים

  • מוס שוקולד לבן ומנגו

  • פרוזן ביתי בטעמים

  • סופגניות תפוחים שוויצריות

  • חרוסת של שרי אנסקי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully