וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאפקייק אוכמניות

מתכון מאת: מיקי שמו, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • ל-12 עוגות אישיות:
  • לצורך הכנת מתכון זה תזדקקו לשתי תבניות סיליקון המיועדות לאפיית עוגות אישיות, בעלות 6 חורים כל אחת.
  • החומרים:
  • 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 80 מ"ל שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מלית אוכמניות (אפשר להשיג במרכולים או בחנויות מתמחות מליות דוגמת "פוליבה")

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את השקעים בתבניות.
  • 2. בקערת המיקסר מערבבים את השמנת החמוצה, הביצים, השמן ותמצית הווניל.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה.
  • 4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בלילה אחידה – עיבוד יתר יפגום במרקם.
  • 5. ממלאים את תבניות השקעים בבלילה עד חצי מגובהם, יוצקים מעל הבלילה מעט מלית אוכמניות, ממלאים את השקעים עד סופם בבלילה ושוב מזילפים מעט ממלית האוכמניות.
  • 6. אופים כ-¼ שעה, עד להזהבה.
  • 7. בתום האפייה מקשטים את הקאפקייק במעט מלית אוכמניות, ואפשר גם לפזר אגוזי פקאן קצוצים מעל המלית או לקשט בקצפת.
  • מיני קאפקייקס שוקולד ממכרים ומענגים

  • קאפקייק לימון

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • עוגת פנקייקים עם קרם וניל וסוכריות צבעוניות

  • בננה מקורמלת של עז תלם

  • עוגת קוקוס ומשמשים בחושה

  • פרפה מנגו מהיר

  • פנקוטה יוגורט לימונית

  • שטרודל תפוחים פשוט להכנה

  • עוגה בחושה עם פירות אדומים ושטרויזל

  • בסבוסה עם קומפוט

  • חיתוכיות פאי לימון וקוקס

  • עוגת אוכמניות

  • עוגת אגסים ודבש עם אגוזי מלך

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully