וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת לימון בחושה בציפוי שמנת

עם סיום האפייה יש להניח לעוגה להצטנן בטמפרטורת החדר במשך שעתיים לפחות

מתכון מאת: בן עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה

עוגת לימון. נמרוד סונדרס
עוגת לימון

מצרכים למתכון

  • ל-3 תבניות אינגליש קייק:
  • 270 גרם חמאה
  • 500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר
  • 5 ביצים
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/4 1 כוסות חלב
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגורדת משני לימונים
  • סירופ לימון:
  • 200 גרם סוכר
  • 120 מ"ל מיץ לימון
  • לציפוי:
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 1/3 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מכינים סירופ לימון: בסיר מחממים סוכר ומיץ לימון עד לרתיחה. מצננים לחלוטין.
  • 3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את הביצים אחת, אחת עד שהן נטמעות בבלילה.
  • 4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע בבלילה.
  • 5. מוסיפים חלב, מיץ לימון, כוס מסירופ הלימון וקליפת לימון מגורדת.
  • 6. יוצקים לתבנית מרופדת נייר אפייה או משומנת היטב. אופים 35 דקות.
  • 7. כשהעוגה יוצאת מהתנור והיא עדיין חמה, מרטיבים בשארית הסירופ.
  • 8. מערבבים את השמנת החמוצה והסוכר ומזליפים על העוגה כשהיא חמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully