פריקי עם בשר וירקות שורש
מנה שהיא סוג של מקלובה עם פריקי
פריקי בשר וירקות שורש (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4-5 מנות:
- 1 ק"ג בשר כתף טלה חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ
- תבלינים:
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כפית הל טחון
- מלח ופלפל שחור
- ירקות שורש (אחד מכל סוג): תפוח אדמה, גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש פטרוזיליה - חתוכים לקוביות גדולות
- 1 ק"ג פריקי שטופה
- מלח
- להגשה:
- פטרוזילה קצוצה גפרורי שקדים מטוגנים
- 1. בסיר רחב מחממים חצי כוס שמן זית. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים. מטגנים את הבשר עד שהוא משחים מכל הכיוונים. מוסיפים 6 כוסות מים. מבשלים את הבשר כ-50 דקות, עד שהוא רך.
- 2. במחבת נפרדת עם מעט שמן זית מטגנים את ירקות השורש מכל הצדדים.
- 3. מוצאים את הירקות מהשמן ומעבירים לסיר הבשר. כשהבשר והירקות רכים, מוסיפים את הפריקי השטופה, מעל הירקות והבשר (בלי לערבב). מכסים ומבשלים במשך 3-4 דקות נוספות. סוגרים את האש. משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
- 4. הופכים את המנה על צלחת הגשה גדולה. מפזרים למעלה פטרוזיליה קצוצה ושקדים מטוגנים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה