וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פריקי עם בשר וירקות שורש

מנה שהיא סוג של מקלובה עם פריקי

מתכון מאת: עומר עילואן, מערכת וואלה!

פריקי בשר וירקות שורש. נמרוד סונדרס
פריקי בשר וירקות שורש

מצרכים למתכון

  • ל-4-5 מנות:
  • 1 ק"ג בשר כתף טלה חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ
  • תבלינים:
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • מלח ופלפל שחור
  • ירקות שורש (אחד מכל סוג): תפוח אדמה, גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש פטרוזיליה - חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 ק"ג פריקי שטופה
  • מלח
  • להגשה:
  • פטרוזילה קצוצה גפרורי שקדים מטוגנים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים חצי כוס שמן זית. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים. מטגנים את הבשר עד שהוא משחים מכל הכיוונים. מוסיפים 6 כוסות מים. מבשלים את הבשר כ-50 דקות, עד שהוא רך.
  • 2. במחבת נפרדת עם מעט שמן זית מטגנים את ירקות השורש מכל הצדדים.
  • 3. מוצאים את הירקות מהשמן ומעבירים לסיר הבשר. כשהבשר והירקות רכים, מוסיפים את הפריקי השטופה, מעל הירקות והבשר (בלי לערבב). מכסים ומבשלים במשך 3-4 דקות נוספות. סוגרים את האש. משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
  • 4. הופכים את המנה על צלחת הגשה גדולה. מפזרים למעלה פטרוזיליה קצוצה ושקדים מטוגנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully