פריקי עם איטריות
תוספת נהדרת עם פריקי ואטריות דקות מתאימה לכל ארוחה וגם לילדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מוגשת בדרך כלל כתוספת לבשר.
- ל- 4-5 מנות:
- 1 ק"ג פריקי
- 250 גרם איטריות דקות (איטריות סבתא של מרק)
- 250 גרם חמאה +1/4 כוס שמן זית או 150 גרם חמאה מזוקקת (סמנה)
- 1 ליטר ציר ירקות או מים
- 100 גרם גפרורי שקדים מטוגנים
אופן ההכנה
- 1. במסננת מתחת מים זורמים שוטפים את הפריק בהרבה במים ומניחים ל-15- 20 דקות לייבוש במסננת.
- 2. בסיר על להבה קטנה שמים שמן זית וחמאה, מטגנים את האיטריות עד שהן זהובות.
- מוסיפים את הפריקה ליטר של ציר ירקות או מים וכפית וחצי מלח.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשהסיר רותח ורואים שהפריקה מתחילה לספוג את המים סוגרים את האש. מניחים בצד ל-10 דקות. מוסיפים את השקדים ומגישים.