עוגת עלי גפן חגיגית

מתכון מאת: צחי בוקששתר, אולפני הרצליה

מצרכים

  • כ- 60 עלי גפן שטופים או צנצנת עלי גפן משומרים במלח
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 4 בצלים קצוצים גס
  • 100 גרם צנוברים
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים
  • 1/2 ק"ג אורז בסמטי מושרה
  • 50 גרם צימוקים קטנים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 3/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות בהרט
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים 2 סירים שטוחים או מחבתות ב3-4 שכבות של עלי גפן, צד כהה כלפי הסיר והצד הבהיר כלפי מעלה. משאירים קצוות של עלי גפן כדי לסגור את ה"עוגה" בסוף.
  • 2. בסיר מטגנים בצל ולאחר כ-2 דקות מוסיפים אורז, פיסטוקים, צנוברים וצימוקים. מערבבים, מוסיפים את הבשר, מערבבים שלא יהיו גושים, מוסיפים מיץ לימון, עשבי תיבול, מלח ובהרט, מערבבים ומסירים מהאש. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול.
  • 3.מניחים את התערובת מעל עלי הגפן, מהדקים מעט, שופכים מעל התערובת בכל סיר חצי כוס מים, מכסים בשכבה נוספת של עלי גפן, מקפלים את שולי עלי הגפן שמצפים את הסיר מעל. מכסים בנייר אפיה ומעליו "משקולת"- צלחת או קערית מעט כבדה. מכסים בנייר אפייה ובמכסה, מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
  • 4.ההגשה: מניחים צלחת הגשה יפה מעל לסיר והופכים בעדינות כשהצלחת צמודה לסיר. משחררים את העוגה מהסיר, (ייתכן שהשכבה התחתונה של עלי הגפן תישאר דבוקה לסיר) ומגישים.
  • 5. טעים חם או פושר.
  • מתכון לעוגת עלי גפן

  • עלי גפן במילוי אורז ובשר כבש

  • עלי גפן ממולאים, ברוטב טחינה ירוקה

  • זיתים כבושים ביין

  • לחמניות ממולאות פרגיות

  • קדירת עלי כרוב ממולאים

  • פלפלים קלויים ממולאים

  • סירות תפוחי אדמה במילוי בשר

  • בצלים ממולאים תרד וחיטה

  • סירות קישואים ממולאות בשר

  • זיתים ירוקים כבושים

  • בייגלה ירושלמי במילוי כבש

  • כיסונים באידוי-טיגון

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully