סינייה בשר טלה וטחינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 אנשים:
- 1 ק"ג בשר טלה טחון- רצוי מהירך
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
- 2 עגבניות מגורדות
- 2 כפיות מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית בהרט משובח
- 200 גרם טחינה דלילה- 1 כוס טחינה גולמית, ½ כוס מיץ לימון ומים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הבשר יחד עם כל החומרים מלבד הטחינה.
- 2. בתבנית אפייה מרדדים ומהדקים את הבשר לתבנית, מכנסים לתנור ל-180 מעלות לחצי שעה.
- 3. מוציאים את התבנית ומנקזים את הנוזלים שהפריש הבשר.
- 4. מכסים את הבשר בטחינה ומחזירים חזרה לתנור לעוד 10 דקות של אפייה.
- 5. לפני שמגישים ניתן לקשט עם עגבניות וצנוברים קלויים.