עטייף ריקוטה ממולא בפיסטוקים ודבש עם קצפת יוגורט

מתכון מאת: רועי ענתבי ואור ברי, מערכת וואלה!
עטייף ריקוטה ממולא פיסטוקים ודבש. נמרוד סונדרס
עטייף ריקוטה ממולא פיסטוקים ודבש

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 200 גרם קמח
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 125 מ"ל מים
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 5 גרם מלח
  • סירופ סוכר:
  • 1:1 מים וסוכר
  • למילויי:
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים
  • לקצפת:
  • 2 כוסות יוגורט
  • 2 כוסות שמנת מתוקה (42%-38%)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים, מוסיפים את השמן והמים ולשים במלוש (ניתן גם ביד) עד לקבלת מסה אחידה.
  • 2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה.
  • 3. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו מקצף, מקציפים את השמנת והיוגורט.
  • 4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק וממלאים אותו בתערובת המילוי של הריקוטה, סוגרים היטב.
  • 5. בסיר מחממים שמן ומטגנים את העטייף, מוציאים את העטייף לתוך סירופ הסוכר ומגלגלים עד לציפויו המלא.
  • 6. מגישים לצד קצפת יוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully