עטייף ריקוטה ממולא בפיסטוקים ודבש עם קצפת יוגורט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 200 גרם קמח
- 5 גרם שמרים יבשים
- 125 מ"ל מים
- 100 מ"ל שמן זית
- 5 גרם מלח
- סירופ סוכר:
- 1:1 מים וסוכר
- למילויי:
- 400 גרם גבינת ריקוטה
- 3 כפות דבש
- 2 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים
- לקצפת:
- 2 כוסות יוגורט
- 2 כוסות שמנת מתוקה (42%-38%)
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים, מוסיפים את השמן והמים ולשים במלוש (ניתן גם ביד) עד לקבלת מסה אחידה.
- 2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה.
- 3. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו מקצף, מקציפים את השמנת והיוגורט.
- 4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק וממלאים אותו בתערובת המילוי של הריקוטה, סוגרים היטב.
- 5. בסיר מחממים שמן ומטגנים את העטייף, מוציאים את העטייף לתוך סירופ הסוכר ומגלגלים עד לציפויו המלא.
- 6. מגישים לצד קצפת יוגורט.