וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עטאייף בצלק במילוי שקדים אגוזים וקינמון

מתכון של עומר מילר, שף מסעדת "חדר האוכל"

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

בצק ממולא שקדים וקינמון. ivp- בית הפקות מקוון,
בצק ממולא שקדים וקינמון/ivp- בית הפקות מקוון

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • למילוי:
  • 1 כוס שקדים מולבנים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף קמח תופח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 1 כוסות אגוזי מלך
  • מטבל:
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 כפות סוכר דק דק
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • מי סוכר:
  • כוס סוכר
  • כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. טורפים קמח, שמרים, מים, סוכר ומלח בקערה. נותנים לבלילה לנוח שעה.
  • 2. במעבד מזון טוחנים את חומרי המילוי: קמח, קינמון, ביצה, חמאה רכה ושקדים עד לקבלת ממרח.
  • 3. לתוך הממרח מוסיפים אגוזי מלך קצוצים.
  • 4. מכינים מטבל: מערבבים גבינה, קינמון וסוכר. חוצים מקל וניל ומוציאים את הגרגרים, מוסיפים לגבינה.
  • 5. אחרי שעה, מעבירים את הבלילה לסקוויזר או בעזרת מצקת. על להבה גבוהה, מחממים מחבת עם חמאה, מוזלפים עיגולים קטנים. מחכים עד שרואים בועות ומוציאים. לא הופכים לצד השני.
  • 6. ממלאים כל פנקייק קטן בתערובת השקדים וסוגרים למעין כיסונים בצורת חצי ירח.
  • 7. מכינים מי סוכר: מחממים מים וסוכר עד שהסוכר נמס. מבשלים את הכיסונים בסירופ הסוכר כדקה. מוציאים ומגישים לצד מטבל הגבינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully