פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כדורי בצק גבינה במילוי זיתים

      על שכמותם נאמר: "לחן: עממי". מאפה טעים, פשוט ונפוץ, שגרסה כזו או אחרת שלו רווחת בכל קהילה.

      43 מדרגים / 3.07 כוכבים

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)

      מצרכים

      • מרכיבים לכ-100 כדורים:
      • לבצק:
      • 3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
      • ½ כפית מלח
      • 250 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
      • 250 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
      • למילוי:
      • כ-100 זיתים ירוקים מגולענים
      • ציפוי:
      • 100 גרם שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. שמים בקערה או במעבד מזון את הקמח, המלח, החמאה/מרגרינה והגבינה ומאחדים לבצק. הבצק מעט דביק בשלב הזה.
      • 2. עוטפים את הבצק בניילון ושומרים במקרר כמה שעות, אפשר יום-יומיים.
      • 3. קורצים מהבצק כמות של כפית בערך, לוקחים זית מגולען, עוטפים אותו בבצק ומגלגלים ביד לכדור קטן שנסגר ומכסה לגמרי את הזית.
      • 4. שמים את השומשום בצלחת שטוחה, מגלגלים את הכדור בשומשום תוך הידוק, עד שיצופה לגמרי מכל הכיוונים.
      • 5. מכינים כך כדורים מכל כמות הבצק ומניחים אותם בצפיפות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
      • 6. אופים בחום גבוה 200° כ-30 דקות, עד להזהבה קלה (הכדורים האפויים צריכים להישאר די בהירים).
      • 7. מגישים חם או קר. לאחר צינון הכדורים אפשר לשמור אותם בכלי אטום יומיים, או להקפיא ולחמם בתנור לפני הגשה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -