פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קלפטיקו של לחי עגל עם שני שום קונפי ופלפלים מתוקים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קלפטיקו של לחי עגל עם שום קונפי ופלפלים (נמרוד סונדרס)
      קלפטיקו של לחי עגל עם שום קונפי ופלפלים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל- 8 מנות:
      • 2 ק"ג בשר לחי עגל טרי חתוך לקוביות של כ- 200 גרם כל אחת
      • 200 גרם זיתים מבוקעים (עדיף בכבישה ביתית)
      • 4 כפות שמן זית
      • חופן עלי אורגנו – טריים
      • 3 עלי דפנה
      • 1 כף שטוחה פפריקה חריפה בשמן
      • כפית כמון
      • 4 גבישי מסטיקא (או כפיות גלוקוזה)
      • 2 ענפי רוזמרין
      • 20 שיני שום קלופות
      • 1 כוס יין אדום – רצוי מרלו
      • 3 פלפלים מתוקים טריים
      • 5 פלפלים אדומים מתוקים יבשים
      • 15 בצלצלי שאלוט
      • להגשה:
      • 2 פיתות
      • שמן זית
      • פלפל גרוס
      • מעט זעתר

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים היטב את הבשר, מייבשים ומניחים בקערה.
      • 2. במחבת חמה עם מעט שמן סוגרים את חתיכות הבשר. מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה. מסננים מהמים ושוטפים את נתחי הבשר במי ברז.
      • 3. בסיר עם מעט שמן זית מטגנים קלות את שיני השום, הפלפלים היבשים והטריים. מוסיפים את הזיתים. מוסיפים בשר ויין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים היבשים ומעבירים לכלי חרס את תוכן הסיר.
      • 4. מוסיפים עשבי תיבול טריים, מכסים ומכניסים לתנור בטמפרטורה של כ- 150 מעלות למשך 4 שעות.
      • 5. בשעה האחרונה טועמים, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים בצלצלי שאלוט וממשיכים לבשל שעה נוספת.
      • 6. לצורך הגשה – פותחים פיתה לשניים, מזליפים מעט שמן זית, מעט מלח גס וקצת זעתר.
      • אופים בתנור ב- 170 מעלות למשך 15-20 דקות עד פריכות.
      • 7. מניחים בצלחת הגשה קרעי פיתה. מעל מגישים את נתחי הלחי וזיתים. נתן לקשט בזעתר טרי ולהגיש.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -