פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      קדירת בשר ראש עגל בירקות שורש

      אורי ארנון, מסעדת "ארנולד'ס" היא מהוותיקות שבתל אביב, והשף שלה, אורי ארנון חושף כיצד הוא מבשל את המנה המושלמת לחורף: קדירה של ראש עגל, ירקות שורש, ויין אדום.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קדירת ראש עגל וירקות שורש (יח
      קדירת ראש עגל וירקות שורש (יח"צ)

      מצרכים

      • 1.5 ק"ג בשר ראש עגל, חתוך לקוביות של 4 ס"מ
      • 2 בצלים יפים חתוכים לקוביות גסות
      • 4 גזרים חתוכים לקוביות גסות
      • ראש סלרי חתוך לקוביות גסות
      • בקבוק יין אדום
      • כפית רסק עגבניות
      • כף מלח
      • כף פלפל שחור
      • 4-5 גרגרי פלפל אנגלי
      • 2-3 עלי דפנה
      • בוקה גרני – זר עשבי תיבול (תימין, רוזמרין)
      • 1/2 כוס שמן

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את קוביות הבשר והירקות לילה ביין האדום.
      • 2. אחרי לילה, מסננים את הירקות והבשר מהיין האדום. שומרים את היין.
      • 3. בקדירה כבדה מחממים מעט את השמן, ומניחים את חתיכות בשר הראש להזהבה קלה. מוציאים לצלחת. מזהיבים את הירקות באותו השמן.
      • 4. מוסיפים את הרסק ומטגנים קלות.
      • 5. מוסיפים את הבשר לירקות ומוסיפים את היין שסונן. מוסיפים מעט מים כדי שיכסו את כל המרכיבים. מוסיפים תבלינים ובוקה גרני.
      • 6. מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה.
      • 7. לאחר כשעה וחצי בודקים שהבשר התרכך לגמרי, מוציאים את זר עשבי התיבול, ומגישים על מצע אורז בסמטי.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -