וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת בשר ראש עגל בירקות שורש

אורי ארנון, מסעדת "ארנולד'ס" היא מהוותיקות שבתל אביב, והשף שלה, אורי ארנון חושף כיצד הוא מבשל את המנה המושלמת לחורף: קדירה של ראש עגל, ירקות שורש, ויין אדום.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קדירת ראש עגל וירקות שורש.
קדירת ראש עגל וירקות שורש

מצרכים למתכון

  • 1.5 ק"ג בשר ראש עגל, חתוך לקוביות של 4 ס"מ
  • 2 בצלים יפים חתוכים לקוביות גסות
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות גסות
  • ראש סלרי חתוך לקוביות גסות
  • בקבוק יין אדום
  • כפית רסק עגבניות
  • כף מלח
  • כף פלפל שחור
  • 4-5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2-3 עלי דפנה
  • בוקה גרני – זר עשבי תיבול (תימין, רוזמרין)
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה

  • 1. משרים את קוביות הבשר והירקות לילה ביין האדום.
  • 2. אחרי לילה, מסננים את הירקות והבשר מהיין האדום. שומרים את היין.
  • 3. בקדירה כבדה מחממים מעט את השמן, ומניחים את חתיכות בשר הראש להזהבה קלה. מוציאים לצלחת. מזהיבים את הירקות באותו השמן.
  • 4. מוסיפים את הרסק ומטגנים קלות.
  • 5. מוסיפים את הבשר לירקות ומוסיפים את היין שסונן. מוסיפים מעט מים כדי שיכסו את כל המרכיבים. מוסיפים תבלינים ובוקה גרני.
  • 6. מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה.
  • 7. לאחר כשעה וחצי בודקים שהבשר התרכך לגמרי, מוציאים את זר עשבי התיבול, ומגישים על מצע אורז בסמטי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully