רולדת תמרים ביתית
הסוד הוא במלית התמרים. פשוט מגלענים תמרים (רצוי מג'הול, הם הכי עסיסיים ונימוחים), מניחים בקופסא עם מכסה ומכסים במים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 450 גרם קמח (אפשר שחצי ממנו יהיה קמח מלא)
- 200 גרם חמאה רכה
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות שמן קנולה
- קורט קינמון
- מחית תמרים ביתית (המתכון הזה דורש מחית מכ-20 תמרים)
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים קמח, חמאה, מיץ תפוזים, אבקת אפייה ואבקת וניל לכדי בצק אחיד.
- 2. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק.
- 3. מערבבים את מחית התמרים עם הקינמון והשמן ומורחים בנדיבות על כל חלק. מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לרולדה.
- 4. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהרולדות משחימות. מצננים ופורסים. שומרים בצנצנת אטומה היטב.