פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צוואר טלה בבישול איטי

      13 מדרגים / 3.66 כוכבים

      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח
      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • צוואר:
      • 1/2 1 ק"ג צוואר טלה עם העצם חתוך לפרוסות של 3 ס"מ
      • 1 בקבוק יין לבן יבש
      • 3 בצלים חצויים
      • 2 גזרים פרוסים גס
      • 1 כרישה פרוסה גס
      • 1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
      • 1 ראש שום חצוי
      • 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
      • 1/3 צרור טימין
      • 4 עגבניות בשלות חצויות
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 4 כפות קמח
      • מחל ופלפל לפי טעם
      • לתבשיל:
      • 2 חבילות עלי סלק
      • 2 בצלים קצוצים דק
      • 4 שיני שום פרוסות
      • 2 כוסות חומוס לאחר השרייה של לילה ובישול עד רכות כשעה וחצי
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 3 כפות מיץ לימון
      • 2 כפות לימונים כבושים
      • 1 כפית כמון
      • מלח ופלפל לפי טעם

      אופן ההכנה

      • מכינים את הצוואר:
      • 1. מחממים סיר בעל תחתית עבה, מקמחים את פרוסות הצוואר, מנערים עודפי קמח ומשחימים היטב בשמן הזית.
      • 2. מוציאים מהסיר, מוסיפים מעט שמן נוסף ומזהיבים את הירקות (מלבד העגבניות). מחזירים את הצוואר לסיר, יוצקים את היין הלבן ומביאים לרתיחה.
      • 3. מוסיפים את יתר החומרים, מכסים במים עד לגובה הבשר, מתבלים במלח ופלפל מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם ל 160 מעלות ל שעתיים או עד שהבשר נימוח לחלוטין. מצננים מעט מעבירים החוצה את נתחי הצוואר והארטישוק הירושלמי. מסננים את הנוזלים מתקנים תיבול ושומרים להגשה.
      • מכינים את התבשיל:
      • 1. מפרידים את גבעולי הסלק מהעלים. מפרידים עם סכין או קולפן את סיבי הגבעולים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ. את העלים קורעים גס.
      • 2. מאדים את השום והבצל בשמן הזית, מוסיפים את קוביות הגבעולים ומאדים כ-10 דקות על אש נמוכה מכוסה. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים כ-5 דקות נוספות, מתקנים תיבול ושומרים חם.
      • להגשה:
      • 1. מחממים את הבשר והארטישוק בנוזלי הבישול, מניחים מהתבשיל בצלחת ההגשה ומעל את תבשיל הבשר, מוזגים בנדיבות מהרוטב ומגישים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -