וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צוואר טלה בבישול איטי

מתכון מאת: מאיר אדוני, מערכת וואלה

הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה. דן פרץ,
הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • צוואר:
  • 1/2 1 ק"ג צוואר טלה עם העצם חתוך לפרוסות של 3 ס"מ
  • 1 בקבוק יין לבן יבש
  • 3 בצלים חצויים
  • 2 גזרים פרוסים גס
  • 1 כרישה פרוסה גס
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
  • 1 ראש שום חצוי
  • 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 1/3 צרור טימין
  • 4 עגבניות בשלות חצויות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 כפות קמח
  • מחל ופלפל לפי טעם
  • לתבשיל:
  • 2 חבילות עלי סלק
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 כוסות חומוס לאחר השרייה של לילה ובישול עד רכות כשעה וחצי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות לימונים כבושים
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה

  • מכינים את הצוואר:
  • 1. מחממים סיר בעל תחתית עבה, מקמחים את פרוסות הצוואר, מנערים עודפי קמח ומשחימים היטב בשמן הזית.
  • 2. מוציאים מהסיר, מוסיפים מעט שמן נוסף ומזהיבים את הירקות (מלבד העגבניות). מחזירים את הצוואר לסיר, יוצקים את היין הלבן ומביאים לרתיחה.
  • 3. מוסיפים את יתר החומרים, מכסים במים עד לגובה הבשר, מתבלים במלח ופלפל מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם ל 160 מעלות ל שעתיים או עד שהבשר נימוח לחלוטין. מצננים מעט מעבירים החוצה את נתחי הצוואר והארטישוק הירושלמי. מסננים את הנוזלים מתקנים תיבול ושומרים להגשה.
  • מכינים את התבשיל:
  • 1. מפרידים את גבעולי הסלק מהעלים. מפרידים עם סכין או קולפן את סיבי הגבעולים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ. את העלים קורעים גס.
  • 2. מאדים את השום והבצל בשמן הזית, מוסיפים את קוביות הגבעולים ומאדים כ-10 דקות על אש נמוכה מכוסה. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים כ-5 דקות נוספות, מתקנים תיבול ושומרים חם.
  • להגשה:
  • 1. מחממים את הבשר והארטישוק בנוזלי הבישול, מניחים מהתבשיל בצלחת ההגשה ומעל את תבשיל הבשר, מוזגים בנדיבות מהרוטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully