וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דלורית צלויה

ארוחה קלילה וסופר-טעימה, שאפשר לקחת לעבודה ובכלל לא חייבים לחמם. אוכלים עם יוגורט ו/או טחינה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

דלורית,  אורלי פלאי-ברונשטיין. לירז אלה, לירז אלה
דלורית, אורלי פלאי-ברונשטיין/לירז אלה

מצרכים למתכון

  • ל-4-2 מנות:
  • 2 דלוריות חצויות (חפשו את הזן החדש שנראה כמו מלון)
  • 3-2 כפות שמן זית
  • עלים מגבעול מרווה
  • עלים מ-3 גבעולי טימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לציפוי:
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 3 כפות גרעיני דלעת
  • מלח ים
  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. חוצים את הדלוריות, מוציאים את הגרעינים בעזרת כף (הכי נוח כף גלידה) ומתבלים בשמן זית מלח, פלפל, מרווה וטימין.
  • 3. אופים חצי שעה או עד שהדלוריות מתרככות ומזהיבות יפה.
  • 4. בינתיים קולים את פירורי הלחם דקה-שתיים במחבת עם שמן זית, שום ואורגנו. מוסיפים גרעיני דלעת וקולים עוד דקה.
  • 5. לפני ההגשה מפזרים על הדלוריות פירורים מתובלים. מגישים בטמפ' החדר עם יוגורט או טחינה גולמית.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. חוצים את הדלוריות, מוציאים את הגרעינים בעזרת כף (הכי נוח כף גלידה) ומתבלים בשמן זית מלח, פלפל, מרווה וטימין.
  • 3. אופים חצי שעה או עד שהדלוריות מתרככות ומזהיבות יפה.
  • 4. בינתיים קולים את פירורי הלחם דקה-שתיים במחבת עם שמן זית, שום ואורגנו. מוסיפים גרעיני דלעת וקולים עוד דקה.
  • 5. לפני ההגשה מפזרים על הדלוריות פירורים מתובלים. מגישים בטמפ' החדר עם יוגורט או טחינה גולמית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully