לביבות דלורית וגבינה

מתכון מאת: דורעם גונט, .
מגוון ירקות דלועים. ShutterStock
מגוון ירקות דלועים

מצרכים

  • לכ-45 מיני-לביבות:
  • כ-800 גרם דלורית (אחת בינונית. משקל לאחר קילוף וגלעון: כ-500 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • לטיגון: שמן זית או חמאה, או תערובת של שניהם
  • להגשה: שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים, מגלענים וחותכים את הדלורית לקוביות גדולות. מניחים בקערה, מכסים ומבשלים בעוצמה מלאה במיקרוגל עד לריכוך (5-12 דקות, תלוי בעוצמת המיקרוגל).
  • 2. מצננים מעט.
  • 3. מועכים את הדלורית במזלג ומוסיפים ביצה, קמח וגבינה. מתבלים במלח ובפלפל. מפוררים את הגבינה במזלג ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 4. ממיסים במחבת רחבה, רצוי עם ציפוי טפלון, שמן זית וחמאה בגובה 2-3 מ"מ. בעזרת שתי כפיות, מניחים בשמן החם תלוליות מהתערובת (ללביבות עגולות ויפות יותר, מעבירים את התערובת לשקית ניילון, חותכים פינה במספריים ומזלפים בלחיצה את התערובת למחבת).
  • 5. מטגנים את הלביבות בחום בינוני-נמוך, עד שתחתיתן מזהיבה. הופכים ומטגנים להזהבה גם את הצד השני. מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת במגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
  • 6. אוכלים חם, עם שמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully