וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש גבינת מוצרלה עם עגבניות צלויות ובזיליקום

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה!

קיש גבינת עיזים, פלפל קלוי וזיתי קלמטה. אפיק גבאי
קיש גבינת עיזים, פלפל קלוי וזיתי קלמטה

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כף (10 גרם) מלח
  • 155 גרם גבינה 9%
  • 3/4 1 כוסות (225 גרם) קמח
  • לרויאל:
  • 3 ביצים
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • פלפל גרוס
  • פפריקה מתוקה-חריפה
  • שום כתוש
  • להכנת המילוי:
  • 6 עגבניות תמר חתוכות ל-6 פלחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח גס
  • כפית פלפל שחור
  • 2 גבעולים טימין טרי
  • כף שטוחה סוכר חום
  • 60 גרם מוצרלה מגורדת
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.
  • 2. מוסיפים את הגבינה, הקמח והמלח עד ליצירת בצק אחיד.
  • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק ל-2-3 מ"מ.
  • 5. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית האפייה ומנקים את השוליים בעזרת סכין חדה. כעת הבצק מוכן להכיל כל מילוי.
  • 6.מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 7. מכינים את הרויאל: בקערה, מערבבים את כל החומרים עם מטרפה ידנית ומתבלים לפי הטעם האישי.
  • 8. מניחים את העגבניות על תבנית אפייה. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל וסוכר. מניחים מלמעלה את ענפי הטימין שיבשמו את העגבניות. קולים במשך 20 דקות.
  • 9. מפזרים את גבינת המוצרלה המגורדת על תחתית הבצק הפריך ומעליה את פלחי העגבניה הקלויים. מפזרים את עלי הבזיליקום הקצוצים ומוזגים מעל בעדינות את הרויאל המלוח.
  • 10. אופים בתנור במשך 25 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully