פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קיש גבינת מוצרלה עם עגבניות צלויות ובזיליקום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קיש גבינת עיזים, פלפל קלוי וזיתי קלמטה (אפיק גבאי)
      קיש גבינת עיזים, פלפל קלוי וזיתי קלמטה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לבצק:
      • חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
      • 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
      • 1/2 כף (10 גרם) מלח
      • 155 גרם גבינה 9%
      • 3/4 1 כוסות (225 גרם) קמח
      • לרויאל:
      • 3 ביצים
      • 150 מ"ל שמנת מתוקה
      • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
      • מלח
      • אגוז מוסקט
      • פלפל גרוס
      • פפריקה מתוקה-חריפה
      • שום כתוש
      • להכנת המילוי:
      • 6 עגבניות תמר חתוכות ל-6 פלחים
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 כפיות מלח גס
      • כפית פלפל שחור
      • 2 גבעולים טימין טרי
      • כף שטוחה סוכר חום
      • 60 גרם מוצרלה מגורדת
      • 5 עלי בזיליקום קצוצים

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.
      • 2. מוסיפים את הגבינה, הקמח והמלח עד ליצירת בצק אחיד.
      • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
      • 4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק ל-2-3 מ"מ.
      • 5. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית האפייה ומנקים את השוליים בעזרת סכין חדה. כעת הבצק מוכן להכיל כל מילוי.
      • 6.מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 7. מכינים את הרויאל: בקערה, מערבבים את כל החומרים עם מטרפה ידנית ומתבלים לפי הטעם האישי.
      • 8. מניחים את העגבניות על תבנית אפייה. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל וסוכר. מניחים מלמעלה את ענפי הטימין שיבשמו את העגבניות. קולים במשך 20 דקות.
      • 9. מפזרים את גבינת המוצרלה המגורדת על תחתית הבצק הפריך ומעליה את פלחי העגבניה הקלויים. מפזרים את עלי הבזיליקום הקצוצים ומוזגים מעל בעדינות את הרויאל המלוח.
      • 10. אופים בתנור במשך 25 דקות.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -