מתכונים חמים

קיש גבינת עיזים, פלפל קלוי וזיתים

זה קיש מעט מורכב להכנה, אבל שווה כל מאמץ: בצק הגבינה מורגש היטב בכל ביס, וגבינת העיזים מתחברת מצויין עם הפלפלים הקלויים וזיתי הקלמטה.

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

קיש גבינת עיזים, פלפל קלוי וזיתי קלמטה (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק גבינה מלוח:
  • 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 10 גרם מלח
  • 155 גרם גבינה 9%
  • 225 גרם קמח
  • לרויאל:
  • 3 ביצים
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • פלפל גרוס
  • פפריקה מתוקה-חריפה
  • שום כתוש
  • למילוי:
  • 3 פלפלים אדומים
  • 3 פלפלים צהובים
  • גליל אחד של גבינת עיזים פרומעז
  • חופן עשבי תיבול קצוצים כגון פטרוזיליה, בזיליקום ונענע
  • 5-10 זיתי קלמטה מגולענים פרוסים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.
  • 2. מוסיפים לחמאה את המים והביצה עד להיספגות הנוזלים בחמאה.
  • 3. מנפים את הקמח, המלח והסוכר. מורידים את מהירות המיקסר מוסיפים את כל החומרים היבשים. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק ל-2-3 מ"מ.
  • 6. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית האפייה ומנקים את השוליים בעזרת סכין חדה. כעת הבצק מוכן להכיל כל מילוי.
  • 7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 8. מכינים את הרויאל: בקערה, מערבבים את כל החומרים עם מטרפה ידנית ומתבלים לפי הטעם האישי.
  • 9. על תבנית קולים את הפלפלים במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד כדי שיזיעו. משאירים את הפלפלים 10 דקות ולאחר מכן מקלפים וחותכים אותם לרבעים.
  • 10. פורסים את גליל גבינת העיזים ומסדרים על תחתית הבצק שכבה של עיגולי גבינה. מעליה מסדרים את רבעי הפלפלים הקלויים בצורת מניפה – אדום ליד צהוב. מפזרים את הזיתים ועשבי התיבול ומוזגים בעדינות את הרויאל המלוח.
  • 11. אופים בתנור במשך 25 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully