מרק עגבניות אוריינטלי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 1 ק"ג עגבניות של קיץ
- 3-2 כפות רוטב סויה
- קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית סוכר
- 2 שיני שום
- 1 כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר או פיסה באורך 2 ס"מ
- טבסקו או צ'ילי טרי לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את העגבניות בקולפן ואם הן רכות ואין לכם ברירה מביאים לרתיחה סיר עם מים, חורצים צלב בתחתיתן וחולטים במים הרותחים דקה כדי להקל על הקילוף.
- 2. מרסקים את העגבניות עם שאר החומרים בבלנדר או מעבד מזון למרקם הדק ביותר, טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. אם רוצים מרק במרקם קטיפתי, מסננים.
- 4. מקררים היטב שעתיים לפני ההגשה.
- גיוונים:
- אפשר לתבל את מרק העגבניות גם ב: בצל סגול, בזיליקום או כוסברה, שמן שומשום קלוי