- 1. במחבת רחבה עם 1/4 כוס שמן זית, מטגנים את קוביות הבשר מכל הכיוונים. מוציאים ומניחים בקערה. הפעולה נועדה לשמור על עסיסיותו של הבשר ולמנוע מכל המיצים לברוח לתוך התבשיל.
-
- 2. מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים בצל, שום, פלפלים ותבלינים.
-
- 3. מוסיפים עגבניות מגורדות או ציר בשר ואת קוביות הבשר, מערבבים ומביאים לרתיחה. לאחר רתיחה מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
-
- 4. במקביל, מטגנים את הבשר הטחון עם בצל במעט שמן עד להזהבה. מתבלים במלח, פלפל וכמון. מעבירים את תערובת הבשר למעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם חלק.
-
- 5. בינתיים, בסיר קטן מבשלים את הזיתים במים רותחים למשך כ-7 דקות כדי לנטרל מהם את המרירות.
-
- 6. באמצעות שקית זילוף קטנה, ממלאים את הזיתים בתערובת הבשר.
-
- 7. מוסיפים את הזיתים לתבשיל הבשר ומבשלים למשך כשעתיים על אש נמוכה.
-
- 8. מומלץ להגיש על מצע קוסקוס.