וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בשר עם זיתים ממולאים בבשר

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה!

בשר עם זיתים ממולאים בבשר. אפיק גבאי
בשר עם זיתים ממולאים בבשר

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 500 גרם בשר צלי או ורד הצלע, או בשר גולש, חתוך לקוביות גסות
  • 150 גרם זיתים ירוקים מגולענים
  • 100 גרם בשר טחון (עדיף צוואר)
  • 2 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • פלפל ירוק חריף חצוי
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון + 1 כפית כמון לבשר הטחון
  • 2 כוסות ציר בשר או 2 כוסות עגבניות מגורדות

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה עם 1/4 כוס שמן זית, מטגנים את קוביות הבשר מכל הכיוונים. מוציאים ומניחים בקערה. הפעולה נועדה לשמור על עסיסיותו של הבשר ולמנוע מכל המיצים לברוח לתוך התבשיל.
  • 2. מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים בצל, שום, פלפלים ותבלינים.
  • 3. מוסיפים עגבניות מגורדות או ציר בשר ואת קוביות הבשר, מערבבים ומביאים לרתיחה. לאחר רתיחה מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
  • 4. במקביל, מטגנים את הבשר הטחון עם בצל במעט שמן עד להזהבה. מתבלים במלח, פלפל וכמון. מעבירים את תערובת הבשר למעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם חלק.
  • 5. בינתיים, בסיר קטן מבשלים את הזיתים במים רותחים למשך כ-7 דקות כדי לנטרל מהם את המרירות.
  • 6. באמצעות שקית זילוף קטנה, ממלאים את הזיתים בתערובת הבשר.
  • 7. מוסיפים את הזיתים לתבשיל הבשר ומבשלים למשך כשעתיים על אש נמוכה.
  • 8. מומלץ להגיש על מצע קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully