- 1. מחממים סיר גדול עם שמן זית או חמאה ומאדים את ירקות השורש כ-3 דקות. מוסיפים את הדלעת והקישואים ומערבבים יחד עוד דקה-שתיים.
-
- 2. מוסיפים את מיץ העגבניות, מתבלים ומוסיפים מים לפי הצורך לא יותר מדי, שהטעמים לא יתפוגגו ולא פחות מדי כדי שלא יתקבל נזיד. אם מתכננים להוסיף אורז או דגן אחר חייבים יותר מים.
-
- 3. מבשלים 30 דקות או עד שהירקות רכים וטעמם מורגש בנוזלים. טועמים ומוסיפים תיבול עוד הצעות לתיבולים בהמשך.
-
- טריקים לטעם נוסף:
- בססו את נוזלי המרק על מיץ של גזר או עגבניות למשל.
- כדי שמיצוי טעמי הירקות יהיה מקסימאלי, רסקו אותם על פומפייה.
- תבלו את המרק במחית טעם כמו סחוג, קארי, פסטו או טפנד.
- הוסיפו לסיר המרק 1/2 כוס אורז או שבולת שועל או בורגול שיסמיכו ויעשירו אותו.
- הגישו את המרק על פרוסת לחם קלוי, מתובלת בשום ושמן זית.
-
- 2 הצעות מעשיות:
- למרק בניחוח הודי - הוסיפו לסיר המרק כפית קארי, 1/2 כוס עדשים כתומות מבושלות ו-1/2 פחית חלב קוקוס.
- למרק איטלקי הוסיפו כף פסטו, 1/2 כוס פתיתים והמון בזיליקום קצוץ בהגשה.