וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ירקות ביתי

איך מכינים מרק ירקות עם טעם, אבל בלי ציר. אני אוהבת את הטעם של הירקות עצמם עם עשבי תיבול כמו טימין

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

מרק ירקות ביתי. נמרוד סונדרס
מרק ירקות ביתי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 גבעול כרישה פרוס
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית או חמאה
  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • טימין
  • 2 כוסות מיץ עגבניות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3-2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר גדול עם שמן זית או חמאה ומאדים את ירקות השורש כ-3 דקות. מוסיפים את הדלעת והקישואים ומערבבים יחד עוד דקה-שתיים.
  • 2. מוסיפים את מיץ העגבניות, מתבלים ומוסיפים מים לפי הצורך – לא יותר מדי, שהטעמים לא יתפוגגו ולא פחות מדי כדי שלא יתקבל נזיד. אם מתכננים להוסיף אורז או דגן אחר חייבים יותר מים.
  • 3. מבשלים 30 דקות או עד שהירקות רכים וטעמם מורגש בנוזלים. טועמים ומוסיפים תיבול – עוד הצעות לתיבולים בהמשך.
  • טריקים לטעם נוסף:
  • • בססו את נוזלי המרק על מיץ של גזר או עגבניות למשל.
  • • כדי שמיצוי טעמי הירקות יהיה מקסימאלי, רסקו אותם על פומפייה.
  • • תבלו את המרק במחית טעם כמו סחוג, קארי, פסטו או טפנד.
  • • הוסיפו לסיר המרק 1/2 כוס אורז או שבולת שועל או בורגול שיסמיכו ויעשירו אותו.
  • • הגישו את המרק על פרוסת לחם קלוי, מתובלת בשום ושמן זית.
  • 2 הצעות מעשיות:
  • • למרק בניחוח הודי - הוסיפו לסיר המרק כפית קארי, 1/2 כוס עדשים כתומות מבושלות ו-1/2 פחית חלב קוקוס.
  • • למרק איטלקי – הוסיפו כף פסטו, 1/2 כוס פתיתים והמון בזיליקום קצוץ בהגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully