מרק עדשים עם ירקות ועשבי תיבול
אל תוותרו על השמיר, גם אם הוא לא עשב התיבול החביב עליכם. טעמו של המרק תלוי בנוכחותו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 כוס עדשים כתומות שנשטפו במים
- 1 ליטר מים
- גבעול כרישה חתוכים לקוביות קטנות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- גבעול סלרי קצוץ
- שורש פטרוזיליה קצוץ
- 30 גרם חמאה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 צרור שמיר קצוץ
- 3 עגבניות מרוסקות
- מלח ופלפל שחור
- להגשה:
- שמנת חמוצה
- שמיר קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מבשלים עדשים במים 20-15 דקות עד שמתחילות להתרכך ועולה קצף, מכפים אותו.
- 2. מחממים סיר עם חמאה ומאדים את ירקות השורש על אש בינונית-נמוכה עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות.
- 3. מוסיפים את העדשים עם מי הבישול, מוסיפים עוד מים למידת הסמיכות הרצויה למרק, מתבלים ומוסיפים עשבי תיבול. מבשלים יחד.
- 4. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לצלחות ומוסיפים כפית שמנת חמוצה ומעט שמיר.