פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק עדשים עם ירקות ועשבי תיבול

      אל תוותרו על השמיר, גם אם הוא לא עשב התיבול החביב עליכם. טעמו של המרק תלוי בנוכחותו.

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      מרק עדשים (נמרוד סונדרס)
      מרק עדשים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 כוס עדשים כתומות שנשטפו במים
      • 1 ליטר מים
      • גבעול כרישה חתוכים לקוביות קטנות
      • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
      • גבעול סלרי קצוץ
      • שורש פטרוזיליה קצוץ
      • 30 גרם חמאה
      • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
      • 1/2 צרור שמיר קצוץ
      • 3 עגבניות מרוסקות
      • מלח ופלפל שחור
      • להגשה:
      • שמנת חמוצה
      • שמיר קצוץ

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים עדשים במים 20-15 דקות עד שמתחילות להתרכך ועולה קצף, מכפים אותו.
      • 2. מחממים סיר עם חמאה ומאדים את ירקות השורש על אש בינונית-נמוכה עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות.
      • 3. מוסיפים את העדשים עם מי הבישול, מוסיפים עוד מים למידת הסמיכות הרצויה למרק, מתבלים ומוסיפים עשבי תיבול. מבשלים יחד.
      • 4. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לצלחות ומוסיפים כפית שמנת חמוצה ומעט שמיר.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -