וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עדשים עם ירקות ועשבי תיבול

אל תוותרו על השמיר, גם אם הוא לא עשב התיבול החביב עליכם. טעמו של המרק תלוי בנוכחותו.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מרק עדשים. נמרוד סונדרס
מרק עדשים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס עדשים כתומות שנשטפו במים
  • 1 ליטר מים
  • גבעול כרישה חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • גבעול סלרי קצוץ
  • שורש פטרוזיליה קצוץ
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 צרור שמיר קצוץ
  • 3 עגבניות מרוסקות
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה
  • שמיר קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים עדשים במים 20-15 דקות עד שמתחילות להתרכך ועולה קצף, מכפים אותו.
  • 2. מחממים סיר עם חמאה ומאדים את ירקות השורש על אש בינונית-נמוכה עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות.
  • 3. מוסיפים את העדשים עם מי הבישול, מוסיפים עוד מים למידת הסמיכות הרצויה למרק, מתבלים ומוסיפים עשבי תיבול. מבשלים יחד.
  • 4. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לצלחות ומוסיפים כפית שמנת חמוצה ומעט שמיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully