מרק עדשים עם ירקות ועשבי תיבול
אל תוותרו על השמיר, גם אם הוא לא עשב התיבול החביב עליכם. טעמו של המרק תלוי בנוכחותו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
 - 1 כוס עדשים כתומות שנשטפו במים
 - 1 ליטר מים
 - גבעול כרישה חתוכים לקוביות קטנות
 - 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
 - גבעול סלרי קצוץ
 - שורש פטרוזיליה קצוץ
 - 30 גרם חמאה
 - 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
 - 1/2 צרור שמיר קצוץ
 - 3 עגבניות מרוסקות
 - מלח ופלפל שחור
 - להגשה:
 - שמנת חמוצה
 - שמיר קצוץ
 
אופן ההכנה
- 1. מבשלים עדשים במים 20-15 דקות עד שמתחילות להתרכך ועולה קצף, מכפים אותו.
 - 2. מחממים סיר עם חמאה ומאדים את ירקות השורש על אש בינונית-נמוכה עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות.
 - 3. מוסיפים את העדשים עם מי הבישול, מוסיפים עוד מים למידת הסמיכות הרצויה למרק, מתבלים ומוסיפים עשבי תיבול. מבשלים יחד.
 - 4. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לצלחות ומוסיפים כפית שמנת חמוצה ומעט שמיר.
 
