פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פאי תפוחים פרווה

      8 מדרגים / 2.43 כוכבים

      צילום: דרור פיקלני עריכה: שירלי בש

      מצרכים

      • ל-40 יחידות:
      • לבצק:
      • 600 גרם (1/4 4 כוסות) קמח
      • 400 גרם מרגרינה קרה
      • 200 גרם (3/4 1 כוסות) אבקת סוכר
      • 2 ביצים
      • למלית:
      • 6 תפוחי גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
      • 100 מ"ל שמן קנולה
      • 120 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר חום
      • לשטרויזל:
      • 200 גרם (2/3 1 כוסות) קמח
      • 200 גרם מחמאה קרה
      • 200 גרם (כוס) סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון טוחנים את חומרי הבצק פרט לביצים עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצים ומעבדים עד לקבלת בצק. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
      • 2. מכינים את מלית התפוחים: במחבת עמוקה מחממים את השמן ומוסיפים את התפוחים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
      • 3. מוסיפים את הסוכר חום וממשיכים לטגן עד להשחמה של התפוחים.
      • 4. מכינים את הפירורים לציפוי: במעבד מזון מעבדים את חומרי השטרויזל עד לקבלת מרקם פירורי. מעבירים לכלי פלסטיק ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
      • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 6. מרכיבים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מרפדים את התבניות האישיות בקוטר 4 ס"מ כל אחת.
      • 7. ממלאים בתפוחים המקורמלים ומפזרים מעל את פירורי השטרויזל.
      • 8. אופים כ-20 דקות עד להשחמה. מוציאים ומגישים בטמפרטורת החדר.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -