וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי תפוחים פרווה

מתכון מאת: מירי זורגר, מערכת וואלה

צילום: דרור פיקלני עריכה: שירלי בש

מצרכים למתכון

  • ל-40 יחידות:
  • לבצק:
  • 600 גרם (1/4 4 כוסות) קמח
  • 400 גרם מרגרינה קרה
  • 200 גרם (3/4 1 כוסות) אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • למלית:
  • 6 תפוחי גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 120 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר חום
  • לשטרויזל:
  • 200 גרם (2/3 1 כוסות) קמח
  • 200 גרם מחמאה קרה
  • 200 גרם (כוס) סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון טוחנים את חומרי הבצק פרט לביצים עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצים ומעבדים עד לקבלת בצק. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
  • 2. מכינים את מלית התפוחים: במחבת עמוקה מחממים את השמן ומוסיפים את התפוחים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
  • 3. מוסיפים את הסוכר חום וממשיכים לטגן עד להשחמה של התפוחים.
  • 4. מכינים את הפירורים לציפוי: במעבד מזון מעבדים את חומרי השטרויזל עד לקבלת מרקם פירורי. מעבירים לכלי פלסטיק ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. מרכיבים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מרפדים את התבניות האישיות בקוטר 4 ס"מ כל אחת.
  • 7. ממלאים בתפוחים המקורמלים ומפזרים מעל את פירורי השטרויזל.
  • 8. אופים כ-20 דקות עד להשחמה. מוציאים ומגישים בטמפרטורת החדר.
  • מתכון לפאי תפוחים פרווה

  • עוגת תפוחי עץ בחושה

  • כיס תפוחים

  • פאי תפוחים ומרנג

  • כדורי תמרים

  • חיתוכיות פאי לימון וקוקס

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • עוגות דבש אישיות

  • פרוזן ביתי בטעמים

  • מצה בריי מתוק

  • בננה מקורמלת של עז תלם

  • בצק עלים עם קרם מסקרפונה ופירות

  • רולדה תותים וקצפת

  • מאפינס אפרסקים ופירורים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully