פילה סלמון במים משוגעים
יין לבן, עגבניות בשלות שהופכות אט אט לרוטב, צלפים ופטרוזיליה: כל אלו הם רק הבסיס לרוטב המים המשוגעים שמלווה את פילה הסלמון הנהדר שמכינה מנה שטרום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 6 מנות פילה סלמון במשקל של כ-200 גרם כל אחת
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 ק"ג עגבניות אדומות חתוכות לקוביות
- 1 בצל חתוך לחצאי עיגולים
- כוס יין לבן יבש
- 100 גרם צלפים בחומץ
- צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את הבצל מבלי להזהיבו. מוסיפים את העגבניות, מערבבים מעט, ממליחים ומפלפלים.
- 2. מוסיפים את היין הלבן והצלפים. מביאים לרתיחה ונותנים לאלכוהול להתנדף מהיין.
- 3. מוסיפים למחבת את מנות הדג, כאשר צידו של העור כלפי מטה. מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
- 4. מכבים את האש ונותנים לדג לנוח במחבת המכוסה 5 דקות נוספות. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.