פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילה סלמון במים משוגעים

      יין לבן, עגבניות בשלות שהופכות אט אט לרוטב, צלפים ופטרוזיליה: כל אלו הם רק הבסיס לרוטב המים המשוגעים שמלווה את פילה הסלמון הנהדר שמכינה מנה שטרום.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילה סלמון ברוטב מים משוגעים (לירז אלה)
      פילה סלמון ברוטב מים משוגעים (לירז אלה)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 6 מנות פילה סלמון במשקל של כ-200 גרם כל אחת
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1/2 ק"ג עגבניות אדומות חתוכות לקוביות
      • 1 בצל חתוך לחצאי עיגולים
      • כוס יין לבן יבש
      • 100 גרם צלפים בחומץ
      • צרור פטרוזיליה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את הבצל מבלי להזהיבו. מוסיפים את העגבניות, מערבבים מעט, ממליחים ומפלפלים.
      • 2. מוסיפים את היין הלבן והצלפים. מביאים לרתיחה ונותנים לאלכוהול להתנדף מהיין.
      • 3. מוסיפים למחבת את מנות הדג, כאשר צידו של העור כלפי מטה. מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
      • 4. מכבים את האש ונותנים לדג לנוח במחבת המכוסה 5 דקות נוספות. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -