פילה סלמון במים משוגעים

יין לבן, עגבניות בשלות שהופכות אט אט לרוטב, צלפים ופטרוזיליה: כל אלו הם רק הבסיס לרוטב המים המשוגעים שמלווה את פילה הסלמון הנהדר שמכינה מנה שטרום.

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה!
פילה סלמון ברוטב מים משוגעים

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 6 מנות פילה סלמון במשקל של כ-200 גרם כל אחת
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 ק"ג עגבניות אדומות חתוכות לקוביות
  • 1 בצל חתוך לחצאי עיגולים
  • כוס יין לבן יבש
  • 100 גרם צלפים בחומץ
  • צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את הבצל מבלי להזהיבו. מוסיפים את העגבניות, מערבבים מעט, ממליחים ומפלפלים.
  • 2. מוסיפים את היין הלבן והצלפים. מביאים לרתיחה ונותנים לאלכוהול להתנדף מהיין.
  • 3. מוסיפים למחבת את מנות הדג, כאשר צידו של העור כלפי מטה. מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה 5 דקות.
  • 4. מכבים את האש ונותנים לדג לנוח במחבת המכוסה 5 דקות נוספות. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully