סלט אורז חם עם מנגו ועשבי תיבול
יש הרבה דברים שמעניקים את הטעם למנה הזו של רימה אוליברה - עשבי התיבול, המנגו, או הלימונים, אבל בל נשכח את שמן הצ'ילי שעוטף את הכל יחדיו.
סלט אורז מטוגן חם עם מנגו, עשבי תיבול ושמן צ'ילי (צילום: לירז אלה)
מחשבון המרות
- ל-4-6 מנות:
- 2 כוסות אורז לבן שבושל וצונן (אפשר גם יום קודם)
- 4 צ'ילי ירוקים
- ½ כוס שמן קנולה +1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
- 3 שיני שום טריות
- מלח לפי הטעם
- ½ צרור נענע קצוצה, רק העלים
- 1 צרור בצל ירוק, רק החלק הלבן והירוק בהיר חתוך דק
- 1 מנגו גדול חתוך לקוביות
- 4 לימוני ליים
- רוטב דגים או סויה, לפי הטעם
- 1. מכינים שמן צ'ילי: חותכים את הצ'ילי לחצאים. במעבד מזון מעבדים צ'ילי, קנולה ושיני שום. ממליחים לפי הטעם, וממשיכים בערבוב עד לקבלת תערובת חלקה (למי שאין מעבד מזון או בלנדר אפשר לקצוץ הכל דק מאוד).
- 2. מוסיפים לאורז שהתקרר נענע ובצל ירוק.
- 3. מחממים ווק או מחבת לא דביקה לחום מאד גבוה. מוסיפים ¼ כוס שמן קנולה, ואת האורז עם עשבי התיבול. מערבבים עם כף מעץ ומטגנים מספר דקות.
- 4. אם משתמשים ברוטב דגים, מוסיפים אותו בשלב הטיגון. אם משתמשים ברוטב סויה מעבירים את האורז לקערה גדולה ואז מוסיפים את הסויה.
- 5. מוסיפים את המנגו ומגישים לצד שמן צ'ילי (מי שלא אוכל חריף יכול לא להוסיף) וחצאי ליים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה