מרק ירקות וגריסים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 כוס קוביות דלעת
- 1 כוס קוביות גזר
- 1/2 כוס בצל קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולי סלרי פרוסים
- 1/2 כוס קוביות שורש סלרי
- 1/2 כוס פרחי כרובית קטנים
- 1/2 כוס פרחי ברוקולי קטנים
- 1 כוס קוביות תפו"א
- 1/2 כוס גריסי פנינה
- 3 ענפי טרגון טרי קצוצים
- 2 ליטר ציר ירקות (או מים)
- מלח ומעט פלפל
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול עם מעט שמן זית מאדים את הירקות (חוץ מהכרובית והברוקולי). מתבלים במלח ומעט פלפל שחור.
- 2. מכסים את הירקות בציר ומביאים לרתיחה.
- 3. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה - שעה וחצי.
- 4. אחרי שהמרק התבשל כשעה מכניסים פנימה את פרחי הכרובית והברוקולי, עלי הטרגון הקצוץ וגריסי הפנינה. מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.