ריזוטו חיטה עם ריקוטה ותרד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1/2 1 כוס חיטה
- 10 כוסות ציר ירקות חם לא פחות מ 70 מעלות
- 1 בצל קצוץ דק
- 1/2 כוס יין לבן
- מלח, פלפל
- 5 כפות שמן זית
- 3 כפות ריקוטה פרסקה טרייה
- 3 כפות פרמזן מגורד
- 1 חופן עלי תרד טרי שטוף וללא הגבעולים
- 10 עלי בזיליקום שלמים
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. בסיר עמוק מאדים את הבצל בשמן זית.
- 2. מוסיפים את החיטה ומטגנים מעט, כ 2-3 דקות.
- 3. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים כל הזמן עד לצמצום הנוזלים.
- 4. מוסיפים בהדרגה את הציר ומערבבים כל הזמן עד שהציר נספג כמעט כולו בגרגירי החיטה.
- 5. כאשר החיטה רכה מורידים מהאש ומוסיפים תרד, בזיליקום, ריקוטה, פרמזן ופטרוזיליה.
- 6. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומגישים.