כרוב ניצנים בטמפורה ואיולי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 600 גרם כרוב ניצנים
- למרינדה:
- 2 כפיות סויה
- 6 כפיות רוטב ווצ'סטר (ניתן להשיג בכל רשתות השיווק)
- חצי כפית אורגנו טרי קצוץ
- חצי כפית טימין קצוץ
- חצי כפית אבקת שום
- 1 כפית טבסקו
- חצי כפית תבלין קייג'ון (להשיג בחנויות התבלינים)
- כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
- לאיולי:
- 6 כפות מיונז
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- רבע כוס קרם קוקוס
- 1 כפית טבסקו
- 1 כפית חרדל דיז'ון, רצוי עם גרגירים
- כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
- 3 שיני שום קצוצות
- לטמפורה:
- 4 כפות אבקת טמפורה מדוללת בכ-50 מ"ל מים, המרקם צריך להיות סמיך כמו בלילת פנקייק (להשיג בחנויות מזרח ומערב)
- 750 מ"ל שמן חמניות לטיגון
אופן ההכנה
- 1. בסיר, חולטים את הכרוב ניצנים עם מעט מלח ב-3 ליטר מים רותחים למשך כ-10 דקות.
- 2. לאחר קירור, מניחים את הכרוב ניצנים במרינדה למשך הלילה. למחרת, מסננים וטובלים את כרוב הניצנים בטמפורה.
- 3. בסיר קטן, מטגנים את כדורי הכרוב בשמן חמניות רותח עד הזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- 4. בקערית, מערבבים את רכיבי האיולי עד לקבלת מרקם חלק. מגישים את הכדורים החמים לצד מטבל האיולי.