- 1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים במים עם מלח וחומץ בגובה הכרובית למשך כחצי שעה.
-
- 2. מעבירים את הכרובית לסיר ומכסים אותה במים. מביאים לרתיחה.
-
- 3. לאחר הרתיחה מסירים מהאש. חורצים באמצע כל כרובית בכיוון הפרח עם סכין חרוץ מאורך ומכניסים את התערובת כמה שניתן.
-
- 4. מערבבים את חומרי הבלילה עד להסמכה וטובלים בה את ראשי הכרובית הממולאים.
-
- 5. מחממים שמן ומכניסים פנימה את הכרובית לדקות ספורות עד להזהבה קלה בלבד.
-
- 6. מכינים סיר עם פרוסות בצל שמרפדות את תחתיתו ומזהיבים אותו במעט שמן. מכניסים את הכרובית כשהפרחים כלפי מעלה לסיר, ומכבים את האש ומכסים במים רותחים בחצי מגובה הכרובית.
-
- 7. במקביל מכינים את הרוטב: מטגנים בצל עם סלרי מספר דקות. מוסיפים כורכום ופלפל שחור גרוס, מערבבים כוס מים עם אבקת מרק פטריות ומוסיפים. מבשלים מספר דקות עד שהרוטב מוכן ומוזגים מעל הכרובית. מבשלים דקות ספורות עם הרוטב ומגישים.