- 1. מנקים את הכרובית, חותכים לפרחים עם הגבעולים ומבשלים בחלב עד ריכוך, מסננים ומצננים מעט, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה, מתבלים במלח ופלפל לבן טחון טרי.
-
- 2. מפרידים את הברוקולי לפרחים, מבשלים במי מלח כדקה ומעבירים למי קרח, מסננים.
-
- 3. את פטריות הירדן מנקים וחותכים ללא הרגליים לרצועות דקות, מחממים בסיר קטן את קרם הכרובית על אש נמוכה מאד.
-
- 4. מכינים ויניגרט: מערבבים בצנצנת את מיץ הלימון, השום, כפית חרדל ו-100 מ"ל שמן זית עד לקבלת נוזל חלק.
-
- 5. מחממים מחבת טפלון גדולה עם מעט שמן זית, כשהשמן "מעשן" מעט, מוסיפים את השרימפס וצורבים אותם מעט עד שמחליפים צבע לכתום.
-
- 6. מוסיפים את פטריות היער והברוקולי, מלח ומעט שמן זית וממשיכים לצלות על אש גבוהה עוד כחצי דקה עד שהשרימפס מוכנים.
-
- 7. הגשה: על צלחת שמים שתי כפות נדיבות של קרם הכרובית ומפזרים מעל ומסביב את השרימפס והירקות, מזלפים מעל את הויניגרט.