פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      שרימפס צרובים בקרם כרובית

      לשף נועם דקרס ממסעדת "ברקרולה" התחשק יום אחד קצת שרימפס צרובים על מחבת, אבל הוא חיפש להוסיף קצת טעמים נלווים. קרם הכרובית ופטריות היער שלו, עשה את ההבדל.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שרימפס צרובים עם קרם כרובית ופטריות יער של מסעדת ברקרולה (יח
      שרימפס צרובים עם קרם כרובית ופטריות יער של מסעדת ברקרולה (יח"צ)

      מצרכים

      • 600 גר' שרימפס נקיים
      • 1 ראש כרובית יפה וטרי
      • 1 ראש ברוקולי טרי
      • 2 מגשיות פטריות יער טריות ביותר
      • שמן זית
      • 1 כפית חרדל חלק מאיכות טובה
      • מיץ מלימון אחד
      • 1 שן שום כתושה

      אופן ההכנה

      • 1. מנקים את הכרובית, חותכים לפרחים עם הגבעולים ומבשלים בחלב עד ריכוך, מסננים ומצננים מעט, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה, מתבלים במלח ופלפל לבן טחון טרי.
      • 2. מפרידים את הברוקולי לפרחים, מבשלים במי מלח כדקה ומעבירים למי קרח, מסננים.
      • 3. את פטריות הירדן מנקים וחותכים ללא הרגליים לרצועות דקות, מחממים בסיר קטן את קרם הכרובית על אש נמוכה מאד.
      • 4. מכינים ויניגרט: מערבבים בצנצנת את מיץ הלימון, השום, כפית חרדל ו-100 מ"ל שמן זית עד לקבלת נוזל חלק.
      • 5. מחממים מחבת טפלון גדולה עם מעט שמן זית, כשהשמן "מעשן" מעט, מוסיפים את השרימפס וצורבים אותם מעט עד שמחליפים צבע לכתום.
      • 6. מוסיפים את פטריות היער והברוקולי, מלח ומעט שמן זית וממשיכים לצלות על אש גבוהה עוד כחצי דקה עד שהשרימפס מוכנים.
      • 7. הגשה: על צלחת שמים שתי כפות נדיבות של קרם הכרובית ומפזרים מעל ומסביב את השרימפס והירקות, מזלפים מעל את הויניגרט.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -