וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מילוי לסופגניה - קרם פטיסייר קוקוס

מתכון מאת: ענר דלאל, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם עורך: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • 350 גרם חלב קוקוס
  • 250 גרם (כוס) חלב
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם חלמון (מ-7 ביצים גדולות)
  • 60 גרם קורנפלור
  • 60 גרם חמאה
  • חומרים לגנאש לטבילת הסופגנייה:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • כף סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מביאים לרתיחה בסיר את חלב הקוקוס, החלב, חצי מכמות הסוכר ואת תמצית הווניל.
  • 2. בקערה טורפים יחד את החלבון ושאר הסוכר, ואחריו את הקורנפלור, עד שמתקבלת עיסה תפוחה ובהירה.
  • 3. מורידים את הסיר מהאש ושופכים כשליש מתערובת החלב וחלב הקוקוס על תערובת הביצים, תוך כדי ערבוב (פעולה זו נעשית לשם השוואת טמפרטורות).
  • 3. מחזירים את תערובת הביצים אל הסיר, מחזירים את הסיר לאש, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק.
  • 4. לאחר שהכל רתח מכבים את האש. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים, עד שהיא נבלעת בתוך הקרם.
  • 5. מעבירים לכלי אחסון ומדביקים ניילון נצמד על כל שטח הפנים של הקרם. מקררים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר (הקרם טוב לשימוש עד 3 ימים).
  • מכינים את הגנאש לטבילת הסופגניה:
  • 1. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערת ערבוב.
  • 2. בסיר קטן מביאים את כל שאר החומרים לרתיחה, ושופכים על השוקולד. מחכים דקה ומערבבים למסה הומוגנית.
  • ניתן לשמור במקרר כשבוע. לצורך שימוש מחממים ל-50 מעלות, בסיר או במיקרוגל, וטובלים את הסופגנייה.
  • הרכבת הסופגנייה:
  • ממלאים את הסופגנייה בפטיסייר קוקוס, טובלים בציפוי השוקולד ולאחר מכן בשבבי קוקוס.
  • סופגניית באונטי במילוי קרם קוקוס מפתה

  • סופגניות מתוקות במילוי גבינת קממבר

  • סופגניות שוקולד במילוי קרם פירות יער

  • חיתוכיות שוקולד ותפוזים

  • בבקה שוקולד

  • טארט שוקולד וקרמל מלוח

  • בראוניז מתכון בסיסי

  • חטיף שוקולד וחמאת בוטנים

  • אלפחורס של מיקי שמו

  • פנקוטה קפה ושוקולד

  • עוגת שוקולד בננה במחבת

  • רוזלך בננה לוטי

  • פאדג' שוקולד תפוז

  • דונאטס קרמבו

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully