- 1. מגררים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיית החורים הגסים.
-
- 2. מניחים במסננת את תפוחי האדמה המגוררים, שוטפים היטב תחת זרם מים קרים (כדקה), ומניחים לתפוחי האדמה להגיר עודפי מים מבעד למסננת.
-
- 3. מעבירים את תפוחי האדמה המסוננים למגבת מטבח נקייה, עוטפים, סוחטים ומייבשים היטב.
-
- 4. מעבירים את תפוחי האדמה היבשים לקערה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים לקערה את העירית, החלבונים המלח והפלפל, ומערבבים לתערובת אחידה.
-
- 5. מחממים שמן וחמאה במחבת טיגון, על אש בינונית-גבוהה.
-
- 6. יוצרים מתערובת תפוחי האדמה לביבות בקוטר של 4 ס"מ ובעובי של כחצי ס"מ, ומטגנים אותן בשמן החם משני צידיהן, עד שהן משנות את צבען לשחום- זהוב.
-
- 7. מוציאים בזהירות את הלביבות המטוגנות, מניחים מעל נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים את הלביבות חמות, כשלצידן שמנת חמוצה.
-
- FeinTip
- על פי טעמכם האישי, ניתן להחליף את העירית הקצוצה בעשב תיבול אחר שאתם אוהבים.
-
- ניתן להמיר כשליש מכמות תפוחי האדמה בגזר, לפת, שורש פטרוזיליה או שורש סלרי.
-
- מי שרוצה לקבל לביבות מתוקות יכול לוותר על העירית, המלח והפלפל, ובמקומם להוסיף 2 כפות סוכר.
-
- טיגון בתערובת של שמן וחמאה מבטיח טעם טוב וטמפרטורת טיגון גבוהה, מבלי שהחמאה תישרף.
-
- אפשר להשתמש בתרמומיקס במקום בפומפייה, כך מתקבל מרקם עשיר ופריך.
-
- חשוב לטגן את הלביבות בשמן בטמפרטורה המומלצת, ולא על אש גבוהה מדי, על מנת שתתקבל לביבה שחומה וזהובה מבחוץ, אבל גם עשויה מבפנים.