לביבות (לטקעס)

מתכון קלאסי ללביבות חנוכה משובחות ופשוטות להכנה

מתכון מאת: יאיר פיינברג, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: דייב שחר עריכה: אמיר קוטיגרו)

מצרכים

  • ל-15 לביבות:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 4 חלבונים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון (או לפי הטעם)
  • 80 גרם חמאה
  • 100 מ"ל שמן חמניות
  • שמנת חמוצה להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מגררים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיית החורים הגסים.
  • 2. מניחים במסננת את תפוחי האדמה המגוררים, שוטפים היטב תחת זרם מים קרים (כדקה), ומניחים לתפוחי האדמה להגיר עודפי מים מבעד למסננת.
  • 3. מעבירים את תפוחי האדמה המסוננים למגבת מטבח נקייה, עוטפים, סוחטים ומייבשים היטב.
  • 4. מעבירים את תפוחי האדמה היבשים לקערה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים לקערה את העירית, החלבונים המלח והפלפל, ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 5. מחממים שמן וחמאה במחבת טיגון, על אש בינונית-גבוהה.
  • 6. יוצרים מתערובת תפוחי האדמה לביבות בקוטר של 4 ס"מ ובעובי של כחצי ס"מ, ומטגנים אותן בשמן החם משני צידיהן, עד שהן משנות את צבען לשחום- זהוב.
  • 7. מוציאים בזהירות את הלביבות המטוגנות, מניחים מעל נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים את הלביבות חמות, כשלצידן שמנת חמוצה.
  • FeinTip
  • • על פי טעמכם האישי, ניתן להחליף את העירית הקצוצה בעשב תיבול אחר שאתם אוהבים.
  • • ניתן להמיר כשליש מכמות תפוחי האדמה בגזר, לפת, שורש פטרוזיליה או שורש סלרי.
  • • מי שרוצה לקבל לביבות מתוקות יכול לוותר על העירית, המלח והפלפל, ובמקומם להוסיף 2 כפות סוכר.
  • • טיגון בתערובת של שמן וחמאה מבטיח טעם טוב וטמפרטורת טיגון גבוהה, מבלי שהחמאה תישרף.
  • • אפשר להשתמש בתרמומיקס במקום בפומפייה, כך מתקבל מרקם עשיר ופריך.
  • • חשוב לטגן את הלביבות בשמן בטמפרטורה המומלצת, ולא על אש גבוהה מדי, על מנת שתתקבל לביבה שחומה וזהובה מבחוץ, אבל גם עשויה מבפנים.
  • לביבות מסורתיות לחנוכה של השף יאיר פיינברג

  • מג'דרה ירוקים

  • תפוחי אדמה בזעתר

  • ריזוטו חיטה עשיר

  • כרובית אפויה עם טחינה ספייסית

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • תבשיל גרגרי חומוס ומש

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • ניוקי שעועית לבנה

  • כרשה צלויה במחבת

  • פשטידת מצות (מינה)

  • פולנטה פריכה בקרם קשיו

  • סלט אטריות רענן

  • פטריות מוקפצות עם קינואה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully