- 1. פותחים את השוק ושמים עליו מעט מהקוביות דלעת , צימוקים ועשבי התיבול, סוגרים וקושרים לרולדה.
-
- 2. צורבים על מחבת את השוק הממולא מכל הצדדים.
-
- 3. שמים בתבנית את הדלעת (משאירים 100 גרם לרוטב) את הלימון ואת השומר.
-
- 4. מניחים את השוק מעל הירקות ומכסים במים עד ל3/4 גובה ומוסיפים את השמן זית עד לכיסוי מלא. מוסיפים מלח ופלפל.
-
- 5. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור בטמפ? של 160 מעלות למשך כ-7 שעות.
-
- 6. לאחר 7 שעות מוציאים ומסננים מהנוזלים.
-
- 7. שמים את הנוזלים בסיר ומוסיפים את כף הדבש ואת כף הקוביות דלעת ששמרנו מביאים לרתיחה ומצמצמים עד למחצית לקבלת רוטב.
-
- 8. מסירים את חוט הקשירה, פורסים את השוק למדליונים ומגישים חם עם הירקות והרוטב