וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קונפי של שוק תרנגול הודו עם דלעת

אפשר להזמין שוקי הודו מנוקים מעצם גם אצל הקצב בסופר, ואז קל מאוד למלא אותם ולהגיש מנה חגיגית מאוד לארוחת שבת

מתכון מאת: יאיר יוספי, מערכת וואלה

מנת חג ההודיה, מסעדת אלבה. אפיק גבאי
מנת חג ההודיה, מסעדת אלבה

מצרכים למתכון

  • לארבעה סועדים:
  • 1 שוק הודו מפורק מהעצם
  • 1 שומר חתוך לרבעים ( או בצל לבן גדול קלוף)
  • 500 גרם דלעת חתוך לקוביות
  • 1 לימון חתוך לרבעים
  • חופן צימוקים
  • צרור רוזמרין
  • צרור טימין
  • חצי כוס שמן זית
  • חוט קשירה
  • כף דבש

אופן ההכנה

  • 1. פותחים את השוק ושמים עליו מעט מהקוביות דלעת , צימוקים ועשבי התיבול, סוגרים וקושרים לרולדה.
  • 2. צורבים על מחבת את השוק הממולא מכל הצדדים.
  • 3. שמים בתבנית את הדלעת (משאירים 100 גרם לרוטב) את הלימון ואת השומר.
  • 4. מניחים את השוק מעל הירקות ומכסים במים עד ל3/4 גובה ומוסיפים את השמן זית עד לכיסוי מלא. מוסיפים מלח ופלפל.
  • 5. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור בטמפ? של 160 מעלות למשך כ-7 שעות.
  • 6. לאחר 7 שעות מוציאים ומסננים מהנוזלים.
  • 7. שמים את הנוזלים בסיר ומוסיפים את כף הדבש ואת כף הקוביות דלעת ששמרנו מביאים לרתיחה ומצמצמים עד למחצית לקבלת רוטב.
  • 8. מסירים את חוט הקשירה, פורסים את השוק למדליונים ומגישים חם עם הירקות והרוטב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully