וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם שעורה, סובין וחמוציות

מתכון מאת: אסף לוי, מערכת וואלה

לחם שעורה סובין וחמוציות. לירז אלה, לירז אלה
לחם שעורה סובין וחמוציות/לירז אלה

מצרכים למתכון

  • ל-2 כיכרות:
  • 230 גרם מחמצת שיפון
  • 400 גרם קמח לחם
  • 75 גרם קמח שעורה (ניתן להשיג בחנויות טבע)
  • 25 גרם סובין
  • 40 גרם חמוציות
  • 330 גרם מים
  • 10 גרם מלח

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו לישה או גיטרה מערבבים את כל החומרים, עד שהבצק הופך למסה אחידה. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר. מטרתו של השלב הזה: מנוחה לבצק וספיחת נוזלים.
  • 2. לשים במשך כ-5 דקות, במהירות נמוכה של המיקסר, ומניחים מכוסה במשך כ-30 דקות בטמפרטורת החדר, עד שהבצק תופח.
  • 3. בודקים את מרקם הבצק: הוא צריך להיות רך אבל לא דביק. אם הבצק דביק, יש ללוש אותו כ-5 דקות נוספות.
  • 4. מוציאים את הבצק למשטח עבודה נקי ומקומח, ומכדררים. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מכדררים, מניחים מעליהם מגבת, ונותנים לבצק לנוח במשך שעתיים. בשלב זה הבצק מכפיל את נפחו.
  • 5. עם תום שלב ההתפחה האחרון מוציאים את הבצק למשטח עבודה. טופחים עליו קלות ומכדררים שנית לצורת כדור או כיכר מוארכת. הטפיחה על הבצק לאחר ההתפחה עוזרת לבועות האוויר להתחלק בצורה אחידה. אפשר לאפות בתבנית אלומיניום, אך אידיאלי יותר לאפות אותו בסלסילת לחם (להשיג בחנויות המתמחות).
  • 6. מקמחים מעט את הסלסילה או התבנית ומניחים את הבצק במשך 4 שעות בטמפרטורת החדר. במקרה של סלסילה, הצד החלק של הבצק יהיה כלפי מטה, ובמקרה של תבנית - ההיפך: הצד החלק יהיה כלפי מעלה. חורצים את פני הלחם בעזרת סכין יפנית לצורה הרצויה.
  • 6. מחממים תנור ל-240 מעלות. כשהוא מגיע לטמפרטורת היעד הופכים את הלחם אל מרית אפייה ומחליקים על אבן שמוט. מרססים מים בחלל התנור בעזרת מרסס ידני כדי להחדיר לתנור לחות, סוגרים את דלת התנור ואופים בחום מקסימלי כ-10 דקות.
  • 7. מנמיכים את הטמפרטורה ל-210 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת. הלחם מוכן כאשר נקישה על תחתיתו נשמעת חלולה.
  • הערה: לחובבי אפייה ביתית מומלץ לרכוש סלסילות לחם, מרית אפייה ואבן שמוט. מי שאינו מחזיק בציוד הזה יכול לאפות בתבנית אלומיניום, בתנור ביתי שחומם מראש ל-220 מעלות, על תוכנית טורבו. אופים במשך 10 דקות בטמפרטורה גבוהה (220 מעלות), ולאחר מכן, כ-20 דקות נוספות בחום של 180 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully