פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טראפלס הל וקפה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טראפלס הל קפה (דן לב)
      טראפלס הל קפה (דן לב)

      מצרכים

      • לכ-100 יחידות:
      • לטראפלס:
      • 360 מ”ל (½1 כוסות) שמנת מתוקה 32%
      • 40 פולי קפה שלמים
      • 10-8 תרמילי הל שבורים
      • 1 כף קפה נמס
      • 650 גרם שוקולד חלב קצוץ
      • 100 גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
      • לציפוי:
      • 200 גרם (½1 כוסות פחות כף) אבקת קקאו הולנדית

      אופן ההכנה

      • 1. חולטים הל וקפה בשמנת: יוצקים 310 מ”ל (1 מיכל + 1/4 כוס) שמנת מתוקה לקערה ומוסיפים פולי קפה והל. מכסים בניילון נצמד כך שייגע בפני השמנת (בצורה זו מים שיתאדו מהשמנת לא יזלגו חזרה ויפגעו במרקמה). מניחים במקרר ל-8 שעות.
      • 2. מסננים את השמנת מהקפה וההל ומשלימים לכמות המקורית (חלק ממנה נספג בקפה).
      • 3. מביאים את השמנת המתובלת עם קפה נמס לסף רתיחה.
      • 4. ממיסים שוקולד.
      • 5. מכינים גנאש משוקולד מומס, שמנת מתובלת וחמאה.
      • 6.יוצקים את הגנאש לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים לו להתגבש 8 שעות, רצוי מחוץ למקרר. בקיץ משאירים בחדר ממוזג, ואם אי אפשר אז בכל זאת במקרר.
      • 7. מעצבים טראפלס: חותכים את הגנאש לקוביות של 3 ס”מ ומגלגלים לכדורים. אוחזים בכדורים עם האגודל והאצבע ומועכים למראה א-סימטרי.
      • 8. אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה. נשמר עד 3 שבועות.
      • 9.לפני ההגשה מצפים: מנפים קקאו למגש רחב. מגלגלים את הטראפלס בקקאו בעזרת מזלג (חום הידיים יגרום לטראפלס להימס). מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס במסננת ומנערים כדי להיפטר מעודפי קקאו.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -