מתכונים חמים

טראפלס הל וקפה

מתכון מאת: איקה כהן, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

טראפלס הל קפה (צילום: דן לב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-100 יחידות:
  • לטראפלס:
  • 360 מ”ל (½1 כוסות) שמנת מתוקה 32%
  • 40 פולי קפה שלמים
  • 10-8 תרמילי הל שבורים
  • 1 כף קפה נמס
  • 650 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 100 גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
  • לציפוי:
  • 200 גרם (½1 כוסות פחות כף) אבקת קקאו הולנדית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חולטים הל וקפה בשמנת: יוצקים 310 מ”ל (1 מיכל + 1/4 כוס) שמנת מתוקה לקערה ומוסיפים פולי קפה והל. מכסים בניילון נצמד כך שייגע בפני השמנת (בצורה זו מים שיתאדו מהשמנת לא יזלגו חזרה ויפגעו במרקמה). מניחים במקרר ל-8 שעות.
  • 2. מסננים את השמנת מהקפה וההל ומשלימים לכמות המקורית (חלק ממנה נספג בקפה).
  • 3. מביאים את השמנת המתובלת עם קפה נמס לסף רתיחה.
  • 4. ממיסים שוקולד.
  • 5. מכינים גנאש משוקולד מומס, שמנת מתובלת וחמאה.
  • 6.יוצקים את הגנאש לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים לו להתגבש 8 שעות, רצוי מחוץ למקרר. בקיץ משאירים בחדר ממוזג, ואם אי אפשר אז בכל זאת במקרר.
  • 7. מעצבים טראפלס: חותכים את הגנאש לקוביות של 3 ס”מ ומגלגלים לכדורים. אוחזים בכדורים עם האגודל והאצבע ומועכים למראה א-סימטרי.
  • 8. אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה. נשמר עד 3 שבועות.
  • 9.לפני ההגשה מצפים: מנפים קקאו למגש רחב. מגלגלים את הטראפלס בקקאו בעזרת מזלג (חום הידיים יגרום לטראפלס להימס). מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס במסננת ומנערים כדי להיפטר מעודפי קקאו.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully