- 1. חולטים הל וקפה בשמנת: יוצקים 310 מל (1 מיכל + 1/4 כוס) שמנת מתוקה לקערה ומוסיפים פולי קפה והל. מכסים בניילון נצמד כך שייגע בפני השמנת (בצורה זו מים שיתאדו מהשמנת לא יזלגו חזרה ויפגעו במרקמה). מניחים במקרר ל-8 שעות.
-
- 2. מסננים את השמנת מהקפה וההל ומשלימים לכמות המקורית (חלק ממנה נספג בקפה).
-
- 3. מביאים את השמנת המתובלת עם קפה נמס לסף רתיחה.
-
- 4. ממיסים שוקולד.
-
- 5. מכינים גנאש משוקולד מומס, שמנת מתובלת וחמאה.
-
- 6.יוצקים את הגנאש לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים לו להתגבש 8 שעות, רצוי מחוץ למקרר. בקיץ משאירים בחדר ממוזג, ואם אי אפשר אז בכל זאת במקרר.
-
- 7. מעצבים טראפלס: חותכים את הגנאש לקוביות של 3 סמ ומגלגלים לכדורים. אוחזים בכדורים עם האגודל והאצבע ומועכים למראה א-סימטרי.
-
- 8. אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה. נשמר עד 3 שבועות.
-
- 9.לפני ההגשה מצפים: מנפים קקאו למגש רחב. מגלגלים את הטראפלס בקקאו בעזרת מזלג (חום הידיים יגרום לטראפלס להימס). מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס במסננת ומנערים כדי להיפטר מעודפי קקאו.