- לערמונים:
- 1. מכניסים לקלחת את כל המרכיבים, למעט הרום והקצפת, ומבשלים על אש נמוכה עד שהערמונים רכים מאוד. מסננים את הנוזלים ושומרים אותם.
-
- 2. בעזרת בלנדר ידני מועכים את הערמונים למחית חלקה. מצננים.
-
- 3. מוסיפים את הרום ומקפלים פנימה מעט קצפת. המרקם הסופי צריך להזכיר מרציפן רך, שיעבור דרך שק זילוף.
-
- לקצפת:
- 1. בקערת מערבל שמים את השמנת, הווניל והסוכר. טועמים ומוודאים שהשמנת מספיק מתוקה.
-
- 2. מקציפים במהירות בינונית-גבוהה, עד שהמרקם הופך לקרם עדין.
-
- הכנת העוגה:
- 1. מחברים לקערת המערבל את המטרפה. מכניסים לקערת המערבל את הביצים והסוכר. מקציפים עד שהבלילה משלשת את נפחה, כ-5-8 דקות.
-
- 2. מחליפים את המטרפה למערבל בצורת גיטרה. מוסיפים בהדרגה ובמהירות נמוכה את הקמח, אבל לא לאט מדי, כדי שהבלילה לא תאבד נפח.
-
- 3. מעבירים לתבנית בגודל 30X40 ואופים כ-15 דקות.
-
- 4. כשהעוגה מוכנה, הופכים אותה למגבת שעליה נזרתה אבקת סוכר. מעבירים לצינון על רשת.
-
- 5. קורצים או חותכים את תחתית העוגה לעיגולים בקוטר של 10 ס"מ ולמלבנים של כ-8X4 ס"מ.
-
- הרכבת העוגה:
- 1. על פיסת בסיס עוגה מזלפים, בעזרת שק הזילוף, את קרם הערמונים בצורת גבעה.
-
- 2. על הקצה מניחים מעט קצפת, ומגישים עם רוטב הווניל בצד, או על הצלחת.