וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מון בלאן

קינוח צרפתי קלאסי, שמוגש בצורה של הר שערות דקיקות, ועליו כיפת קצפת. לכן הוא מכונה mont blanc - ההר הלבן. המתכון מורכב מ-4 חלקים: קרם ערמונים, קצפת, בסיס עוגה ורוטב וניל

מתכון מאת: מיכאל כץ, מערכת וואלה

קינוח מונט בלאן. טלי מאייר
קינוח מונט בלאן

מצרכים למתכון

  • לקרם הערמונים:
  • 500 גרם ערמונים מקולפים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 75 גרם (6 כפות) סוכר
  • 1 כף רום או 1 כפית תמצית רום
  • 2-4 כפות מהקצפת שנכין
  • לקצפת (קרם שאנטי):
  • 250 מ"ל )כוס) שמנת מתוקה
  • 50 גרם (6 כפות) אבקת סוכר
  • תוכן של 1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • לבסיס העוגה:
  • 5 ביצים
  • 150 גרם קמח מנופה
  • 150 גרם סוכר
  • לרוטב וניל:
  • ממיסים כמה כפות גלידת וניל משובחת

אופן ההכנה

  • לערמונים:
  • 1. מכניסים לקלחת את כל המרכיבים, למעט הרום והקצפת, ומבשלים על אש נמוכה עד שהערמונים רכים מאוד. מסננים את הנוזלים ושומרים אותם.
  • 2. בעזרת בלנדר ידני מועכים את הערמונים למחית חלקה. מצננים.
  • 3. מוסיפים את הרום ומקפלים פנימה מעט קצפת. המרקם הסופי צריך להזכיר מרציפן רך, שיעבור דרך שק זילוף.
  • לקצפת:
  • 1. בקערת מערבל שמים את השמנת, הווניל והסוכר. טועמים ומוודאים שהשמנת מספיק מתוקה.
  • 2. מקציפים במהירות בינונית-גבוהה, עד שהמרקם הופך לקרם עדין.
  • הכנת העוגה:
  • 1. מחברים לקערת המערבל את המטרפה. מכניסים לקערת המערבל את הביצים והסוכר. מקציפים עד שהבלילה משלשת את נפחה, כ-5-8 דקות.
  • 2. מחליפים את המטרפה למערבל בצורת גיטרה. מוסיפים בהדרגה ובמהירות נמוכה את הקמח, אבל לא לאט מדי, כדי שהבלילה לא תאבד נפח.
  • 3. מעבירים לתבנית בגודל 30X40 ואופים כ-15 דקות.
  • 4. כשהעוגה מוכנה, הופכים אותה למגבת שעליה נזרתה אבקת סוכר. מעבירים לצינון על רשת.
  • 5. קורצים או חותכים את תחתית העוגה לעיגולים בקוטר של 10 ס"מ ולמלבנים של כ-8X4 ס"מ.
  • הרכבת העוגה:
  • 1. על פיסת בסיס עוגה מזלפים, בעזרת שק הזילוף, את קרם הערמונים בצורת גבעה.
  • 2. על הקצה מניחים מעט קצפת, ומגישים עם רוטב הווניל בצד, או על הצלחת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully