סלט תפוחי אדמה ואנשובי
אין דבר שיכול לשדרג יותר סלט של תפוחי אדמה מאשר אנשובי: הוא מעניק מליחות שמשתלבת בצורה מושלמת עם הביצים, הצלפים והבצל הירוק, וכמובן עם תפוחי האדמה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 3 תפוחי אדמה שלמים, מבושלים לדרגת אל דנטה רכים למחצה ולא מתפרקים
- 3 ביצים חצי קשות חצי רכות (6-7 דקות בישול)
- 6 יחידות אנשובי בשמן, מפולט ופרוס לאורך לשלישים
- חופן צלפים כבושים במלח
- גבעול בצל ירוק קצוץ לטבעות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
- 2. מוסיפים חצאי ביצים, אנשובי וצלפים.
- 3. מתבלים בבצל ירוק, פטרוזיליה, מלח, פלפל ושמן זית ומגישים.
- 4. אופציה נוספת: מוותרים על שמן הזית והמלח, ומתבלים את הסלט בשמן של האנשובי, לטעמים מודגשים יותר.