- 1. לבצק: מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט רטוב.
-
- 2. עוטפים את הקערה בניילון ומניחים לבצק לתפוח כשעה-שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. אפשר להכניס את הבצק למקרר עד השימוש, למשך יומיים.
-
- 3. מטגנים את התרד במחבת גדולה במעט שמן זית לכמה שניות, עד שהתרד נובל.
-
- 4. מוסיפים את השום, ואחריו מעט מים. ממשיכים לבשל עד
- שכל הנוזלים התאדו. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 5. מעבירים לצינון במסננת, להוצאת נוזלים שבכל זאת נשארו.
-
- 6. מערבבים עם קרעי מוצרלה.
-
- 7. אופן הכנת הפטאייר: מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר של כ-20 ס"מ.
-
- 8. חוצים כל עיגול לחצי. על כל חצי עיגול מניחים מילוי וסוגרים, כך שמתקבל מעין משולש.
-
- 9. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים, עד שמתקבל צבע שחום ויפה.