וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטאייר תרד ומוצרלה

תשכחו מאוזני ההמן והכירו את הפטאייר- מעין מאפה מטוגן מזרחי. איתי הרגיל מכין בצק, וממלא אותו בתרד תורכי, שום וכדורי מוצרלה נהדרים שנמסים בזמן הטיגון.

מתכון מאת: איתי הרגיל, מערכת וואלה

פטאייר תרד ומוצרלה. אפיק גבאי
פטאייר תרד ומוצרלה

מצרכים למתכון

  • ל-8 יחידות:
  • לבצק:
  • 250 גרם קמח
  • 130 מ"ל מים
  • 30 מ"ל יוגורט
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות שטוחות שמרים יבשים
  • למילוי:
  • צרור גדול של תרד תורכי, שטוף וחתוך גס
  • 2 כדורי מוצרלה גדולים
  • 1 שן שום קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט רטוב.
  • 2. עוטפים את הקערה בניילון ומניחים לבצק לתפוח כשעה-שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. אפשר להכניס את הבצק למקרר עד השימוש, למשך יומיים.
  • 3. מטגנים את התרד במחבת גדולה במעט שמן זית לכמה שניות, עד שהתרד נובל.
  • 4. מוסיפים את השום, ואחריו מעט מים. ממשיכים לבשל עד
  • שכל הנוזלים התאדו. מתבלים במלח ופלפל.
  • 5. מעבירים לצינון במסננת, להוצאת נוזלים שבכל זאת נשארו.
  • 6. מערבבים עם קרעי מוצרלה.
  • 7. אופן הכנת הפטאייר: מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר של כ-20 ס"מ.
  • 8. חוצים כל עיגול לחצי. על כל חצי עיגול מניחים מילוי וסוגרים, כך שמתקבל מעין משולש.
  • 9. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים, עד שמתקבל צבע שחום ויפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully