- 1. מכניסים לקערת המיקסר את הקמח עם הסובין והגלוטן, ומערבבים בעזרת כף.
-
- 2. מוסיפים את המים והשמרים ולשים כ-5 דקות. זוהי לישה ראשונה, במהירות נמוכה, לספיגת נוזלים. לאחר מכן עוברים ללישה במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח ולתפוח במשך כ-20 דקות בטמפרטורת החדר.
-
- 3. בתום שלב ההתפחה הראשוני, קורצים מהבצק יחידות של 400 גרם. מכדררים ומניחים על משטח עבודה מקומח, מכסים ומניחים לבצק כ-15 דקות.
-
- 4. מכל כדור יוצרים צורה מוארכת של כיכר לחם, מברישים עם מעט מים וטובלים את פני הלחם בערימה של סובין. צורת הכיכר שנכדרר תלויה כמובן בצורת התבנית. במקרה של הלחם הזה, כל תבנית אלומיניום תתאים, אך אידיאלי יותר לאפות אותו בסלסילת לחם (להשיג בחנויות המתמחות).
-
- במקרה של אפייה בסלסילה: מקמחים מעט סלסילה מוארכת ומניחים את הלחם כשציפוי הסובין כלפי מטה. במקרה של אפייה בתבנית אלומיניום: מקמחים את התבנית ומניחים את הלחם כשצידו המצופה בסובין פונה כלפי מעלה.
-
- 5. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעתיים וחצי בטמפרטורת החדר.
-
- 6. מכניסים לתנור אבן שמוט ומחממים ל-250 מעלות. כשהתנור מגיע לטמפרטורת היעד הופכים את הלחם אל מרית אפייה, ומחליקים על אבן שמוט. מחדירים לחות לתנור באמצעות ריסוס מים בעזרת מרסס ידני. סוגרים את דלת התנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל-220 מעלות ואופים 35-40 דקות. הלחם מוכן כאשר נקישה על תחתיתו נשמעת חלולה.
-
-
- הערה: לחובבי אפייה ביתית מומלץ לרכוש סלסילות לחם, מרית אפייה ואבן שמוט. מי שאינו מחזיק בציוד הזה יכול לאפות בתבנית אלומיניום, בתנור ביתי שחומם מראש ל-240 מעלות, בתכנית טורבו. אופים במשך 25-30 דקות.