ריבת בצל מהירה
ריבת בצל היא אחת הריבות המושלמות לליווי של מאכלי בשר, והיא גם המהירה מבין הריבות. בתוך כשעת עבודה היא תהיה מוכנה לשימוש. גיא פרץ מסביר כיצד.
מצרכים
- לקילו ריבה:
- 500 גרם בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות
- 250 גרם בצל לבן, פרוס לטבעות
- 250 גרם בצל ירוק (הגבעולים בלבד), חתוך לפיסות באורך 2 ס"מ
- 1 ק"ג סוכר חום
- 2 ענפי טימין
- 1/2 לימון סחוט
- 1 כוס יין אדום (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לסיר את כל החומרים, פרט למיץ הלימון והיין, ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
- 2. מוסיפים את מיץ הלימון והיין, ומנמיכים את הלהבה.
- 3. מבשלים כשעה ללא מכסה, עד לקבלת מרקם קרמלי. בוחשים מפעם לפעם.
- 4. מניחים לריבה להצטנן, מעבירים לצנצנות שעוקרו מראש ומאחסנים במקרר. הריבה תישמר בקירור כחצי שנה.