וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל מהירה יין אדום וסוכר חם

מתכון מאת: צ'רלי פדידה

כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל מהירה. דן פרץ,
כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל מהירה/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 800 גרם כבדי עוף נקיים מגידים , עורקים ומרה
  • 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות
  • כוס יין אדום
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 מקל קינמון
  • 8 כפות שמן קנולה או תירס
  • 1/2 כפית פלפל גרוס
  • מלח גס לפי הטעם
  • פירה תפוחי אדמה בשמן זית:
  • 500 גרם תפוחי אדמה זעירים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן טחון דק לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
  • 2. מסננים, מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את שמן הזית.
  • 3. שוברים במטרפה ידנית את הפירה למרקם גס.
  • 4. ניתן לגוון ולהוסיף לפירה על פי הטעם: זיתי טאסוס מגולענים, רצועות בזיליקום, עגבניות מיובשות.
  • 5. מחממים מחבת כבדה עם שמן לחום גבוהה ומטגנים את הבצל.
  • 6. כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים, ומטגנים קלות משני הצדדים להשחמה.
  • 7. מפזרים את הסוכר החום ומקרמלים במחבת. מוסיפים את היין האדום ומביאים לבעבוע.
  • 8. מצמצמים את היין האדום לחצי ומגישים חם על מצע פירה תפוחי אדמה זעירים.
  • *במידה ומעוניינים לשמור על כשרות הלכתית, יש לצרוב את הכבדים על אש גלויה לפני שמכניסים אותם לטיגון במחבת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully