מתכונים חמים

קציצות הבשר של רוז

מה הסוד לקציצות בשר מושלמות? השף צחי בוקששתר, שיודע דבר או שניים על בשר, מציג את המתכון לקציצות הבשר של רוז. שווה להדפיס ולשמור

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

קציצות של צחי בוקששתר

מחשבון המרות

מצרכים

  • להכנת הרוטב:
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
  • 1/2 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
  • חופן גדול שעועית ירוקה – אפשר קפואה
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 3 כפות שמן
  • קופסה (500 גרם) עגבניות מרוסקות
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פפריקה מרוקאית חריפה
  • קורט קימל
  • 1/2 1 ליטר מים
  • לקציצות:
  • 3 בצלים קצוצים
  • 1 ק"ג בשר טרי, טחון פעמיים
  • 100 גרם לחם אחיד
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 5 גרם תבלין בהרט או תבלין קציצות
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כוס שמן תירס
  • 30 גרם חזה אווז מעושן
  • לקישוט:
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • שמן לטיגון עמוק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הערה חשובה בקשר לבשר: חשוב לטחון אותו פעמיים. מבקשים מהקצב להעביר את הבשר הטחון לסיבוב נוסף במטחנה, כדי שהקציצות ייצאו אווריריות ורכות.
  • הכנת הרוטב:
  • 2. מחממים בסיר גדול ורחב את השמן עם התבלינים. מוסיפים את כל הירקות, ואז את המים.
  • 3. מרתיחים את הירקות, מעבירים ללהבה נמוכה, ומבשלים 10 דקות לפני שמוסיפים את הקציצות.
  • הכנת הקציצות:
  • 4. מטגנים את הבצלים בשמן, עד שהם מזהיבים. מצננים.
  • 5. מלבד הבשר הטחון, טוחנים את כל שאר מרכיבי הקציצות במעבד מזון. מעבירים לקערה, ומוסיפים את הבשר. מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
  • 6. מרטיבים את הידיים ומכינים קציצות קטנות בגודל אחיד.
  • 7. מטגנים את הקציצות במחבת עמוקה עד שהן מגיעות לצבע שחום בהיר. מעבירים לבישול ברוטב.
  • 8. מבשלים את הקציצות ברוטב כ-20 דקות. יש להגיש בזהירות, כדי שהקציצות לא יתפרקו בסיר. בעת ההגשה מפזרים מעל המנה פטרוזיליה קצוצה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully