וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שזיפים בחושה

עוגה מנחמת במיוחד שבעזרת פתרון אלגנטי ניתן להתאים אותה גם לעונת החורף

מתכון מאת: באדיבות מאפיית לחם-יין, מערכת וואלה

עוגה בחושה עם שזיפים. אפיק גבאי
עוגה בחושה עם שזיפים

מצרכים למתכון

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק:
  • 300 גרם (2 כוסות) קמח
  • 200 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה
  • 4 גרם (1/2 כף) סודה לשתייה
  • 170 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
  • 170 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 4 ביצים
  • 330 גרם (5 יחידות) שזיפים טריים, חתוכים לרבעים (אם אופים לא בעונה, ניתן להחליף בקופסת שזיפים משומרים)

אופן ההכנה

  • 1. אם משתמשים בשזיפים טריים - מבשלים אותם עם 100 מ"ל מים ו-100 גרם סוכר, עד שהם מתרככים אך לא מתמוססים. מורידים מהאש ומצננים בצד.
  • 2. הכנת הבלילה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את 2 סוגי הסוכר, השמן, הסודה לשתייה, הקינמון והקמח, עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • 3. מוסיפים בהדרגה את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • 4. מוסיפים את השזיפים. אם משתמשים בשזיפים משומרים, רצוי להוסיף מעט מנוזל השימור. מערבבים היטב ויוצקים לתבניות אינגליש קייק.
  • 5. מחממים תנור לחום של 145 מעלות ואופים למשך 40 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully