פאי שוקולד של ביסקוטי

מתכון מאת: דודי אדניה, מערכת וואלה!
פאי שוקולד של ביסקוטי(צילום: צילום: בועז לביא)

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • לבצק הפריך:
  • 280 גרם קמח
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 150 גרם חמאה
  • 80 גרם סוכר
  • 1 חלמון ביצה
  • גרידה מתפוז אחד
  • חומרים למלית השוקולד:
  • 250 שמנת מתוקה
  • 250 שוקולד מריר
  • 20 חמאה
  • 40 סוכר
  • 2 ביצים
  • חומרים לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • 2. מקררים את הבצק במשך לילה, או במשך שעתיים - אם מכינים הכל באותו יום.
  • 3. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, ומרפדים תבנית של פאי. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
  • 4. אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 12 דקות. צבע הקלתית אמור להיות חיוור, על סף הזהבה.
  • הכנת המלית:
  • 1. מרתיחים את השמנת המתוקה עם הסוכר והחמאה.
  • 2. מכניסים לקערה שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות ככל האפשר.
  • 3. שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק.
  • 4. שופכים פנימה את הביצים, תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב כל הזמן, ולשפוך את הביצים בהדרגתיות, על מנת שהן לא יתבשלו ויהפכו לחביתה.
  • 5. יוצקים את המלית על הפאי.
  • 6. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
  • הכנת הציפוי:
  • ממיסים בקערה במיקרו את שני המרכיבים, מערבבים ומצפים את הפאי המצונן.
  • את הפאי אפשר לאכול קר, מהמקרר, או לחילופין - לחמם אותו במיקרוגל במשך 20-30 שניות, ולהגיש חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully