וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורטה די קרנה

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה

טורטה די קרנה. יורם אשהיים,
טורטה די קרנה/יורם אשהיים

מצרכים למתכון

  • לסלסה:
  • 1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות
  • חופן עלי כוסברה
  • 4 שיני שום כתושות
  • כף מיץ לימון
  • ¼ כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • כוס רוטב ברביקיו
  • חומרים לתערובת הבשר הטחון:
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כפית תערובת תבלין בהרט
  • 160 גרם בשר טחון טרי
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס סלסה

אופן ההכנה

  • הכנת הסלסה:
  • 1. טוחנים את העגבניות במעבד מזון עד שהן מרוסקות לגמרי, ומעבירים למסננת. מניחים לעגבניות להגיר נוזלים במשך 10 דקות.
  • 2. מחזירים את העגבניות המרוסקות למעבד המזון, יחד עם שאר חומרי הסלסה. טוחנים עד שהכוסברה קצוצה גס, ומעבירים לצנצנות סגורות. שומרים במקרר מקסימום יומיים.
  • אופן הכנת הבשר:
  • 1. מטגנים בווק או בסיר רחב את הבצל בשמן, וכשהוא מזהיב מוסיפים את הבשר.
  • 2. מפוררים את הבשר תוך כדי טיגון, בדיוק כמו שמכינים רוטב בולונז. כשכל הבשר מפורר, מוסיפים את תערובת התבלינים ומטגנים, עד שהבשר מוכן.
  • 3. מפזרים על הכל את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
  • 4. מוסיפים לבשר את סלסת העגבניות. מבשלים דקה ומסירים מהאש. על להבה גבוהה, כל תהליך הכנת הבשר אורך 2-3 דקות בלבד.
  • מרכיבים את המנה:
  • 1. מורחים על הפיתה או הלאפה 2-3 כפות סלסה. מפזרים מעל את תערובת הבשר באופן אחיד.
  • 2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 5-6 דקות.
  • 3. חותכים בעזרת רולר של פיצה למשולשים, ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully